05-05-2022

Franeta sa saradnicima posjetio Opštinu Plav

Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović sastao se sa predsjednikom Prave Crne Gore – Prave Budve Aleksandarom Franetom i njegovim saradnicima kao i sa predsjednikom odbora Prave Crne Gore Plav Sinišom Radenović, saopšteno je iz Prave Budve. Kako ističu, Canović je izrazio izuzetno interesovanje na predlog Franete o načinu unapređenja turističke ponude kao i poboljšanja svih aspekata turizma na sjeveru.


Foto: Prava Crna Gora – Prava Budva

Franeta je, kako dodaju u saopštenju, ponudio da iskoristi svoje kontakte u oblasti turizma i da u narednom periodu dovede jednog od najvećih turskih privrednika u posjetu Opštini Plav zajedno sa delegacijom Prave Budve.

Na osnovu iskustva iz Turske, Franeta je istakao da s obzirom na geografsku konfiguraciju terena u Plavu velika je mogućnost korištenja turističkih balona koji bi predstavljali pravu turističku atrakciju na sjeveru države.

„Baloni bi bili magnet za turiste koji bi preko izleta raznih turističkih agencija sa primorja kao i gosti sjevernih opština Crne Gore bili u mogućnosti da obilaze i gledaju sa velike visine ljepote sjevera Crne Gore“, istakao je Franeta.


Foto: Prava Crna Gora – Prava Budva

Sagovornici su se dogovorili da u narednom periodu intenziviraju komunikaciju na ovu temu, kako bi mogli da vide mogućnosti razrade ove ideje i kako bi se upoznali sa svim pozitivnim zakonskim propisima koji se tiču ove teme, navedeno je u saopštenju.