03-02-2021

Franeta: Zakazali smo Državno prvenstvo za kraj mjeseca

Državno prvenstvo u plivanju trebalo je da bude održano u novembru ili decembru, međutim, zbog pandemije koronavirusa, u VPSCG odustali su od toga. Ipak, prema riječima Danijele Franete, predsjednice Stručnog savjeta za plivanje i trenera u PVK Budva, zbog velikog interesovanja crnogorskih klubova, odlučili su da zakažu takmičenje za kraj ovog mjeseca.


Foto: Printscreen/TV Budva

Kako je kazala u emisiji Sport time na TV Budva, Državno prvenstvo predviđeno je za 27. i 28. februar. Međutim nije sasvim izvjesno da će se steći neophodni uslovi.

"Da li će ono biti stvarno organizovano mi ne znamo. Poslali smo propozicije takmičenja, pvi korak smo uradili. Pratićemo situaciju sa virusom i ponašati se u skladu sa tim", rekla je ona.

Za sada je sve pod znakom pitanja, a nezahvalno je bilo šta planirati. Kako ističe Franeta, otežavajuća okolnost je pravilo koje obavezuje takmičare da konstantno nose masku na licu.

"Mislim da je to neizvodljivo. Ja za sada, iskreno, ne planiram da vodim djecu dok se ne vidi kako će sve funkcionisati", navela je.

Naglasila je da je sa objavom o mogućem održavanju prvenstva i motivacija kod takmičara porasla.

“Počeli smo da odrađujemo treninge kao što smo ih radili prije svega ovoga. Jako sam zadovoljna, samo da potraje. Četiri završne nedjelje treba da odradimo na pravi način.”

Kada su ovogodišnje ambicije u pitanju, u fokusu su, prije svega, Olimpijske igre.

"To je naša jedina obaveza, da se omogući plivačima koji su kandidati da imaju validna i isplivana vremena. FINA u ovoj godini traži rezultate, računaće i rezultate sa Svjetskog prevnstva. Tako da je sve nekako neizvjesno. Mi ćemo se ponašati onako kako je stvarno naloženo. Nama je najbitnije od svega da mi treniramo, da radimo i da čekamo prvu priliku za nastup", rekla je Franeta.


M.S.