28-05-2024

FSCG: Utakmica između Budve i Zete pod provjerom komisije

Utakmica trećeg kola baraža između Budve i Zete biće pod provjerom Komisije za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), odlučeno je danas na sjednici.

FSCG: Utakmica između Budve i Zete pod provjerom komisije | Radio Televizija Budva

Ilustracija (Foto: FSCG)
Oni su djelovali nakon žalbe fudbalskog kluba Ibar, i utakmice između Budve i Zete za koju postoje opravdane sumnje da je namještena, tkao da oba kluba prođu dalje na štetu Rožajaca.

U FSCG nagovještavaju da će preduzeti sve mjere.

Nakon treće utakmice baraža između Budve i Zete, koji je odigran danas u Budvi oglasio se FK Ibar iz Rožaja koji treću godinu zarediom nije uspio da izbori drugoligaški status.

"Komisija će preduzeti sve mjere, radnje i aktivnosti definisane važećim pravnim okvirom Saveza, za koje je nadležna Komisija za takmičenje", navodi se u zvaničnom saopštenji FSCG.

Utakmica između Budve i Zete završena je 3:3, a matematički svaki remi od 2:2 pa naviše i pobjeda Budve na penale vodila je baš ta dva tima u viši rang, i upravo se takav scenario desio

Do rezultata 3:3 došlo se na pola sata do kraja meča, kada su oba tima jednostanvo prestala da igraju i pustila vrijeme da prođe, a i sami golovi su dosta sumnjivi i podsjećaju na sad već čuvenu utakmicu između Mladosti DG i Dečića nakon koje je odbrambeni fudbaler Zvonko Ceklić suspendovan na 18 mjeseci bavljenja fudbalom.

Ostaje da se vidi kakav će da bude rezultat istrage FSCG.