17-03-2022

Fudbaleri Budve slavili u prvom meču nakon pauze, Dragićević: Na pravom smo putu

Fudbaleri Budve uspješno su započeli drugi dio takmičenja u Ligi seniora jug i nastavili tamo gdje su stali prije zimske pauze. Oni su prošle nedjelje na svom terenu savladali ekipu Obilića rezultatom 4:1 i učvrstili se na čelu tabele.


Foto: FK Budva

Budva je povela golom novajlije Vuka Vickovića u petom minutu. Uslijedila su dva pogotka Ivana Rackovića, u 51. i 59, a na 4:0 povisio je Miloš Racković u 80. minutu. Počasni gol za gostujući sastav tri minuta kasnije postigao je Andrej Vraneš.

Trijumfom nad jednim od konkurenata za plasman u Drugu ligu, Budvani su pokazali da je iza njih uspješan prelazni rok u kojem je ekipu pojačalo šest iskusnih fudbalera. Trener Zdravko Dragićević u razgovoru za naš portal osvrnuo se na prethodnu utakmicu, istakašvi visoke ambicije kluba do kraja sezone.

"Prva utakmica u nastavku uvijek zna da bude nezgodna, ali bili smo dominantnija ekipa na terenu. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u narednim utakmicama. Meč sa Obilićem pokazuje da smo odradili dobar posao u prelaznom roku i da smo napravili dobar kostur ekipe za Drugu ligu. Mislim da smo na pravom putu i da ćemo ovo izgurati do kraja", izjavio je Dragićević.

Sljedeći rival Budvana biće Orjen, a taj duel je na programu u nedjelju na stadionu Lugovi.

"Očekujemo da na domaćem terenu opravdati ulogu favorita i riješiti meč u svoju korist", optimističan je šef stručnog štaba Budve.

Tim iz našeg grada trenutno zauzima prvo mjesto na tabeli, sa dva boda više od Otranta, a "plus 3" u odnosu na Obilić. Hipotetički, mogu uvećati vođstvo, s obzirom na to da je u sljedećem kolu na programu međusobni duel najbližih pratilaca.

"Sve što radimo bazirano je na razvoju mlađih igrača"

Pored seniorskog sastava, u FK Budva temeljno se radi i sa mlađim kategorijama, a u prethodnom periodu veliki broj fudbalera našao se u sastavu reprezentacije Crne Gore.

"Mi smo kao klub prvo krenuli od temelja, to jest mlađih selekcija i sve što radimo bazirano je na njihovom razvoju, kako bismo dobili igrače za seniorski fudbal. Prema tome, ne iznenađuju rezultati, jer imamo po četiri-pet reprezentativaca u 2008. godištu, isto kao i što imamo u 2007,2005 i 2004. Nadamo se da će u narednom periodu da bude sve više i više poziva. To je prioritet kluba, jasan cilj i plan, da kroz rad sa mladima, ako Bog dan, neki igrač napravi karijeru i van crnogorskih dometa", zaključio je Dragićević.


M.S.