05-01-2024

Fudbaleri Petrovca u ponedjeljak startuju sa pripremama za drugi dio sezone, Marković: Biće sigurno pojačanja

Fudbaleri Petrovca u ponedjeljak 8. januara startuju sa pripremama za drugi dio sezone u Meridianbet 1 CFL.

Fudbaleri Petrovca u ponedjeljak startuju sa pripremama za drugi dio sezone, Marković: Biće sigurno pojačanja | Radio Televizija Budva

Foto: Printscreen/Polis

Fudbaleri Petrovca će u ponedjeljak početi sa pripremama pred drugi dio domaćeg šampionata, a u planu je i putovanje.

"Pripreme počinju 8. januara, a prvenstvo počinje 17. februara, tako da je to neki optimalan broj dana da se odrade kvalitetne pripreme. Prbi dio priprema biće odrađen u Budvi na slobodnim terenima, koji budu bili dostupni zbog vremena, a drugi u Medolinu gdje bi trebala ekipa da otputuje 25. janaura i da ostane tamo desetak dana. U sklopu tih priprema je planirano odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica koje će nam značiti puno", kazao je za Polis pomoćni trener Marko Marković.

U okviru prvog dijela sezone u Meridianbet 1. CFL nebesko-plavi ostvarili su skoro četiri pobjede, deset remija i pet porza.

"Početak je krenuo furiozno, imali smo nekoliko pobjeda na samom startu. Kasnije smo stali sa rezultatima, pred kraj smo imali dosta povreda i kadrovskih problema, tako da smo završili tu gdje smo završili. Nadam se da će nas te povrede zaobići u drugom dijelu sezone i da ćemo moći da računamo na sve igrače koje imamo. Vjerujem da u drugom dijelu Petrovac može da napravi rezultate", istakao je Marković.

Uprava kluba trenutno radi na dovođenju nekoliko igrača, dodaje Marković.

"Trenutno je takva situacija da je zimski period vrlo specifičan, tržište je malo, teško je dovesti igrača jer svi su pod ugovorima. Biće sigurno pojačanja jer imamo dosta igrača koji su pod kartonima. Nema za sada odlazaka, što je za sada dobro. Sačuvali smo ekipu, tako da to je bitno i uz to pojačanje mislim da će biti sve kako treba", kazao je on.

17. februara startuje drugi dio domaćeg šampionata kada će nebesko-plavi dočekati ekipu Mladosti na stadionu Mitar-Mićo Goliš u Petrovcu.