10-08-2020

GA: Dajte nam podršku da onemogućimo dalje falsifikovanje Ralevićevih i svih drugih isteklih planova u Budvi

"Upoznati ste da je DPS, odnosno Vlada CG donijela odluku da prodaje turističko naselje “Slovensku plažu“. Udio opštine Budva u  vlasničkoj strukturi HTP Budvanske Rivijere procijenjen je na 186 miliona, tadašnjih njemačkih maraka. Nezakonitim radnjama od strane korumpiranih sudova, ta državna imovina, kojom je na osnovu zakona imala pravo da upravlja opština Budva, preoteta je od strane Vlade Crne Gore a kasnije dobar dio te imovine u bescenje poklonjen istaknutim članovima DPS-a", poručili su iz Građanske akcije na današnjoj konferenicji za medije.

GA: Dajte nam podršku da onemogućimo dalje falsifikovanje Ralevićevih i svih drugih isteklih planova u Budvi | Radio Televizija Budva

"Generalnim planom za područje Budve, za “Slovensku plažu“
se ne predlaže povećanje kapaciteta niti mogućnost spratne
nadogradnje. Međutim OKG DPS-a nije se obazirala na
smjernice iz Generalnog plana nego je pronašla prof. Ralevića
koji je Detaljnim urbanističkim planom povećao BRGP na
području “Slovenske plaže“ za tri ipo puta. Trenutno je na
“Slovenskoj plaži“ je izgrađeno  68533m2 BRGP a prof. Ralević
je predvidio da se u zahvatu “Slovenske plaže“ izgradi 241846
m2 BRGP", kazali su.

Oni navode da je DPS upravo na lokaciji bazena Rondo u parkovima, na teniskim terenima,  predvidio je izgradnju sedam objekata sa 11 nadzemnih etaža.

"Plan je da se poruši “Slovenska plaža“ i da se izgrade jedanaestospratnice sa stanovima za prodaju. Sretna je okolnost da je Ralevićev plan prestao da važi, prije šest godina, a nesrećna što je DPS pokazao namjeru da na silu bez važećeg plana, falsifikovanjem isteklog plana, proda “Slovensku plažu“ investitorima, sa obećanjem da će im država izdati dokumentaciju za izgradnju, na osnovu nevažećeg ralevićevog plana",kazali su.

Iz Građanske akcije ističu, da ovaj primjer ukazuje zašto je bitno da se najzad prestane sa falsifikovanjem Ralevićevih planova.

"Ako u tome Budva uspije a siguran sam da hoće, DPS investitori odustaće od  kupovine “Slovenske plaže“, sa postojećim kapacitetima i namjenom, jer njih interesuje samo laka i brza zarada, prodajom stanova, pri tom ne pitaju za posledice po građane Budve, koje bi nastale rušenjem  “Slovenske plaže“ i izgradnjom stanova za prodaju. Poštovani građani i građanke poržite Građansku Akciju, za dobrobit svih građana. Zaokružite broj 5", zaključili su na današnjoj konferenciji.