18-06-2020

Gigović: Slike koje Budva šalje u svijet višestruko štetne, obnova grada mora početi

Grupa birača Nova Budva izražava veliko nezadovoljstvo i neslaganje zbog stepena ostrašćenosti, sukoba i upotrebe fizičke sile koja je zavladala trenutno politikom u Budvi. Kako je istakao predsjednik Ilija Gigović, oni su izričito protiv korišćenja neprimjerenih metoda sile i prinude nad građanima i osuđuju svako takvo ponašanje, a slike koje Budva šalje u svijet vide kao višestruko štetne. Prema njegovim riječima, obnova odnosa, saradnje i grada mora početi.



"Demokratija za koju se zalažemo nije sila ni prinuda, demokratija je razgovor i dogovor. Ovo je naš zajednički grad i neophodno je da sarađujemo i gradimo ga", poručio je on.

Kako je kazao, Budva će zbog pandemije imati najtežu sezonu.

"Ekonomski udar je naš zajednički neprijatelj. Treba da se pobrinemo da smanjimo štetne posljedice. Nova Budva smatra da je neophodno da se smirimo i saberemo. Treba nam mudrost, razum i zajednički rad za ublažavanje posljedica pandemije i za što normalniji život grada."

Slike i scene koje Budva šalje u svijet, prema Gigovićevim riječima višestruko su štetne. Nova Budva, kako je istakao, zastupa stav da je ugled grada direktno vezan za ekonomiju, za naš turizam i život svih nas.

"Urušavanje mora stati. Obnova odnosa, obnova saradnje i obnova grada mora početi."

Podvlačio da članovi i aktivisti Nove Budve vjeruju u Budvu.

"Vjerujemo u dobronamjernost građana. Mi smo za obnovu grada spremni, jer je vrijeme obnove stiglo. Obnova na zdravim osnovama, uz mirnu i demokratsku saradnju građanskih i političkih predstavnika. Uz volju i jasan plan, uz saradnju svih domaćina i dobronamjernih, uspjećemo da prevaziđemo sukobe i probleme. Svi zajedno treba da vjerujemo u bolju Budvu, u novu snagu, svih građana", zaključuje se u saopštenju.