22-07-2016

Glendža: Što ste radili, radili ste, a to što ste zataškavali do sad, više nećete

Radomir Glendža, predstavnik opozicije u Odboru direktora odgovorio je na reagovanje predsjednika Odbora direktora d.o.o "Parking servis Budva", Anta Deloika i izvršnog direktora, Dragana Liješevića.

Glendža: Što ste radili, radili ste, a to što ste zataškavali do sad, više nećete | Radio Televizija Budva

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Po dobro oprobanom receptu dugogodišnjih funkcionera da je napad najbolja odbrana, kao jedino čime u ovom trenutku raspolažu Deloik i Liješević, sve ostalo je neistina i pokušaj diskreditacije moje ličnosti bez ijednog argumenta za to.
Gospodine Deloik, nijesam krenuo nikakvom hajkom na preduzeće, već kao član Odbora direktora ispred opozicije sam postavljen da vršim kontrolu.

Vaš problem je to što sam ja svjedok vašeg “uspješnog poslovanja”, pa znam što treba kontrolisati. To Vas očigledno čini nervoznim.

Vi, gospodine Deloik, ne možete govoriti o logici, a još manje o moralu. Prije svega, ja ne vodim sudske sporove. Sud me je vratio na posao sa koga sam udaljen Vašom voljom, a drugi spor Vi vodite protiv mene, pa ga već dvije i po godine odlažete.

Tačno je da sam se, kao i velika većina građana Budve, zaposlio voljom dugogodišnjeg neprikosnovenog DPS-a, ali je tačno i to da ja nikada nijesam bio član DPS-a, a poslednji put sam tu partiju glasao 2008. godine. Neistina je da sam do sada bio u 7-8 partija.

Možda hoćete zaštitu DPS-a od takvih preletača, da se zauzmu kod Katnića? Pogledajte se samo sa čim ste izašli da demantujete neslućenu pljačku preduzeća u kojem ste prvi čovjek već 10 godina. Došli ste da ga spasite kao vrsni privrednik nakon Automota od propadanja, jel? Sramota!

U zapisnik sa sjednice Odbora direktora održanoj 06.07.2016. godine se između ostalog kaže kada je u pitanju Pauk služba Glendža i na ovaj izvještaj ima primjedbu zato što nema pojedinačnog obrazloženja za ta vozila (34) i potpune finansijske podatke koliko je ostvareno prihoda na osnovu podignutih vozila, a koliko bi bilo prihoda ga se pomenuta vozila nijesu oslobodila. Ante Deloik ističe da je on bio direktor AMD Budva kada je Pauk služba bila u njihovoj nadležnosti i da je u to vrijeme direktor imao ekskluzivno pravo da u nekim slučajevima potpiše oslobađanje nekog vozila.

U Parking servisu je godinama, mnogo, mnogo takvih slučajeva sa nesagledivim finansijskim minusom u kasi preduzeća, nažalost.

Gospodo, jedina partija čiji sam član bio je GP URA u trajanju od 4 mjeseca. Ispred DEMOS-a sam angažovan kao nezavisni kandidat u Odboru direktora. Sada sam predsjednik i jedan od osnivača NVU Budvanski građanski savez, i to je jedina istina.

Vi se hvalite da ste i danas gdje ste i do sada bili, u DPS-u. Moralan čovjek kakvim se bezuspješno predstavljate, bi se makar stidio, ali Vi ne, jer ste očigledno procijenili da se ima jos ponešto očerupati.

Gospodo Deloik i Liješević, moj jedini cilj je da preduzeće štitim, a što činim svih ovih godina, od takvih kao što ste Vi.

Gospodo, ne rekoste ništa o opljačkanih najmanje 3.5 miliona eura na ime izgradnje garaže u Raifailovićima I ogromnog opljačkanog novca po raznim osnovama u preduzeću Parking Servis.

Moralni čovjek bi odavno podnio ostavku zbog negativnih dugogodišnjih rezultata u poslovanju Parking Servis-a, ali Vi ste svjesni da nije moglo biti u Vašu, i u kasu preduzeća.

Zato Vi gospodo Deloik i Liješević i ne prozivate Vaše dojučerašnje mentore, jer ste isti. Samo se razlikujete, što ste Vi tek na redu da priznate krivicu, a oni su već priznali, i umjesto da se stidite, Vi pokušavate tračarenjem vrijeđati druge.
Istina je gospodo, da ja znam mnogo toga, zato Vam i smeta da budem u preduzeću, a kamoli kontrolor u preduzeću. To je vaša noćna mora!

Znate Vi dobro koje papire tražim da mi se dostave, a oni se upravo tiču Vaših kriminalnih radnji, pa se trudite na sve moguće načine da me udaljite od moje dalje kontrole.

Što se tiče Vaše izjave da sam četiri godine primao platu na izmišljenom radnom mjestu, je neistina kao i sve ostalo, ali zbog javnosti moram Vas podsjetiti da sam se zaposlio u preduzeću po prethodno raspisanom oglasu, za koji je bila potrebna Viša stručna sprema, na radnom mjestu šefa službe javnih garaža u julu 2008. godine. Ispunjavao sam sve uslove iz oglasa, za razliku od direktora Liješevića, koji je imao Osnovnu školu, a Vi ste ga lično primili 2006. godine, kao I 2011. na prethodno raspisanom konkursu za mjesto direktora, sa istim kvalifikacijama. Drugo je pitanje, zašto je bas Liješević ispunjavao Vaše uslove? Da li tako rade moralni ljudi?

Ako ima pravde, vi ćete u zatvor, a ne da vam se daje mogućnost da držite konferencije za medije. Nažalost, to je slika današnje Crne Gore. Da ste se Vi gospodo smjeli, kao ja, zauzet da garaža u Rafailovićima radi, ja ne bih bio bez posla, već stvarao lične dohotke i sebi i drugima. Onda ne bih bio na izmišljenom radnom mjestu, zar ne? A da sam napustio preduzece 2008., garaža bi danas sasvim sigurno radila, ali u nečijoj privatnoj režiji. Dakle, nemam od čega da se stidim, a Vi?

Danas Vam izgleda kao moralisti ne smeta što neki drugi zapošljeni primaju redovno platu, a u protekle 4 godine nikada nijesu došli na posao. U pravnoj državi to je krivično djelo. Što bi na to rekla Agencija za anti-korupciju, da zna? Očigledno je da ste sada zabrinuti da će Vam mnogo toga doći na naplatu, pa sad molite po raznim institucijama da mene promijene, jer sam u konfliktu interesa ili ste navodno zabrinuti da ću da proizvodim haos, jer Vama treba da u miru vodite preduzeće i da ga razvijate kao do sada.

Ima li koga u ovoj državi da Vas konačno zaustavi, što molim već četiri pune godine.

A, zar vam ne bi trebalo biti svejedno ko je na toj poziciji, ako je u Vašem preduzeću sve besprekorno i ako vam je savjest čista? Naravno, nije ni jedno ni drugo. Inače, znate Vi dobro da ja nijesam u konfliktu interesa, već u nedostatku argumenata, obmanjujete javnost. Dodatno ste sada uplašeni i od specijalnog tužilastva, jer ako Vas oni konačno posjete, zaboravit ćete na mene. To Vi hoćete da spriječite, ali ste očigledno zakasnili.

Gospodo, sud me je vratio na posao 24. jula 2015. godine, ali mi to od vas do danas nijeste omogućili, cijeneći da je privremena mjera donijeta nezakonito.

Vi ste izgleda umislili da ste jači od Zakona i sudova. Nije Vam odgovaralo ni to da se ne pusti vozilo koje je 2,5 godine besplatno koristilo parking u TQ Plazi, iako je poslovni partner Tradeunique potraživao po tom osnovu oko 10 hiljada eura. To ste do sada vješto zataškali.

Po Vašem sudu, ovo su teže povrede radnih obaveza, zbog kojih sam ostao bez posla, a jedino je tačno da ste morali da uklonite nezgodnog svjedoka za sva nepočinstva koja ste činjeli, tada i danas.

Vjerujem, da ste sada u problemu i da vam ne odgovara moja trenutna pozicija kontrolora, jer više nećete puštati vozila koja odnese Pauk, a moguće ni manipulisati sa propusnicama kako bi Vi željeli.

Gospodo, što ste radili, radili ste, a to što ste zataškavali do sad, više nećete.

Ja Vas razumijem gospodo, ako vam je lakše, a da li će i Katnić?
To je ono što vas boli i od čega se plašite”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Radomir Glendža, predstavnik opozicije u Odboru direktora.