15-02-2024

Godinu dana od preuzimanja trajektne linije Kamenari-Lepetane u državno vlasništvo, prihodovano sedam miliona eura

Tokom proteklih godinu dana, od kada je ovaj ključni resurs vraćen u državno vlasništvo, a na inicijativu Javnog preduzeća, postignuti su značajni rezultati, saopšteno je iz JP Morsko dobro.

Godinu dana od preuzimanja trajektne linije Kamenari-Lepetane u državno vlasništvo, prihodovano sedam miliona eura | Radio Televizija Budva

Foto: Morsko dobro

Ovaj uspjeh nije samo doprinio budžetu Crne Gore, već je takođe donio značajne benefite za njene građane.

U prilog tome, govori činjenica da je prema nedavnom ispitivanju tržišta, preko 85% građana Crne Gore izrazilo visok nivo zadovoljstva odlukom Vlade o preuzimanju ovog značajnog resursa.

Od 05.05.2023. godine, od kada je počela naplata karata, ostvaren je značajan prihod od oko sedam miliona eura. Ovaj iznos je dvostruko veći u poređenju s prihodom koji je država ostvarila tokom čitavih 20 godina, dok je ovom linijom upravljao bivši korisnik "Pomorski saobraćaj".

Kompletan tim Javnog preduzeća je odgovornim pristupom uložio napore na uspješnom stavljanju u funkciju trajektne linije Kamenari - Lepetane, čije vraćanje u državne ruke predstavlja najznačajniju tekovinu promjena nastalih nakon 30. avgusta. 2020. godine.

Ovim putem, izražavamo zahvalnost građanima na podršci i obećavamo nastavak odgovornog upravljanja ovim važnim resursom, navedeno je u saopštenju za javnost JP Morsko dobro.