28-09-2022

Gostovanje pisaca iz regiona u galeriji „Veliša Leković“

Učesnici regionalne i jedine stalne Književne kolonije koja se realizuje u Crnoj Gori, ove godine u Buljarici, biće gosti Bara u četvrtak 29. septembra u prostoru Galerije „Veliša Leković“.

Gostovanje pisaca iz regiona u galeriji „Veliša Leković“ | Radio Televizija Budva


Predstavljanje pisaca koji učestvuju u radu kolonije biće njihov drugi zajednički nastup, poslije gostovanja u Budvi u crkvi Santa Maria in Punta.

Riječki pjesnik Valerio Orlić, autor dvadeset zbirki poezije, otvoriće veče i predstaviti se publici. Maša Seničić i Danilo Lučić iz Beograda predstaviće svoju dinamičnu novu književnost, pjesnikinja iz Kotora Barbara Delać recitovaće poeziju koja je zavrijedila nagrade, zagrebački književni vunderkind Sven Popović
čitaće odlomke iz svog hvaljenog romana „Uvjerljivo drugi“. Publicići se predstaviti i spisateljica Tanja Bakić iz Crne Gore sa svojim proznim i pjesničkim radovima.

U internom razgovoru pred publikom autori će se osvrnuti i na ovogodišnju temu kolonije – FABULA RASA. Ova tema je tokom sedam dana trajanja kolonija u fokusu njihovog dijaloga i promišljanja.

Program u barskoj galeriji počinje u 20 časova.