13-03-2024

Građani će Komunalnu policiju uskoro moći da kontaktiraju i putem Vibera

Iz Komunalne inspekcije i policije Budva obavještavaju građane da su na raspolaganju novi brojevi telefona na koje mogu prijavljivati uočene nepravilnosti. Stari brojevi biće aktivni još neko vrijeme, nakon čega će biti potpuno isključeni.


Printscreen: YoutTube/RTV Budva

Trenutno, najčešće uočene nepravilnosti su nepropisno parkiranje, vanpijačna prodaja i divlje deponije.

U Komunalnoj inspekciji i policiji nadaju se dobroj saradnji sa građanima, te je ovom prilikom pomoćnik načelnika Miloš Đurašević predstavio nove kontakte javnosti na koje mogu prijaviti sve uočene nepravilnosti na terenu.

"Uveli smo novi mobilni broj telefona - 068 861 303, a aktivirali smo i Viber da bi građani mogli da šalju fotografije i snimke. Tako da, to je novi broj a stari će još kratko biti aktivni. Nakon toga će biti ugašeni i ostaje nam samo ovaj. Što se tiče fiksnih telefona, oni su ostali isti 403 874 i 403 876. To je sve na sajtu izmijenjeno, tako da sad su aktuelni brojevi naznačeni na našem sajtu i građani mogu da ih nađu", kazao je Đurašević za Polis.


Đurašević, Printscreen: YouTube/RTV Budva

Đurašević je podsjetio koje su nadležnosti Komunalne inspekcije i policije.

"Komunalna buka u stambenim objektima, komunalna buka muzikom najčešće u lokalima, radno vrijeme. Kontrolišemo i divlje deponije, vanpijačnu prodaju, nepropisno parkirana vozila. Ima još dosta nekih nadležnosti, ali ovo su najčešći problemi sa kojima se svakodnevno susrećemo", naveo je on.

Svakodnevno se po smjeni izda oko 20 do 30 prekršajnih naloga.

"Najspornije je to nepropisno parkiranje. Komunalna policija obavlja taj dio i raspoređena je u Pauk službu. Ali, u posljednje vrijeme aktuelne su i divlje deponije. Zajedno sa komunalnom inspekcijom to radimo, oni pečate a mi kontrolišemo. Te akcije sad provodimo da bismo problem suzbili što više. Kako se vrijeme proljepšava, pojačava se i vanpijačna prodaja koju u ovom momentu suzbijamo jako dobro. Nadam se da ćemo i dalje ostati ažurni u tom smislu. Na terenu je aktivno 12 inspektora, osam komunalnih i četiri za saobraćaj i puteve, te građani mogu biti sigurni da će za svaku uočenu nepravilnost izaći na teren", zaključio je Đurašević.