14-05-2019

Gradjevinska sezona u prvoj i ekskluzivnoj zoni prestaje 15. maja

Zabrana gradnje u prvoj i eksklzivnoj zoni u Budvi počeće 15. maja, prema opštinskoj odluci, od 1. juna u drugoj, dok će od 15. juna prestati svi građevinski radovi na kompletnom području budvanske opštine, saopšteno je iz Komunalne inspekcije i policije.

Gradjevinska sezona u prvoj i ekskluzivnoj zoni prestaje 15. maja | Radio Televizija Budva

"Članom 8 Odluke o komunalnom redu OpŠtine Budva definisano je da je za vrijeme trajanja turisticke sezone, zabranjeno svako otpočinjanje i izvodjenje gradjevinakih radova. Odluka važi za prvu i ekskluzivnu zonu u periodu od 15.maja do 1. oktobra, za drugu, od 1.juna do 15.septembra i za trecu, odnosno četvrtu zonu od 15.juna do 15. septembra", kazala je za naš Portal, pomoćnik načelnika za inspekcijske poslove u Službi komunalne inspekcije i komunalne policije Opštine Budva, Jelena Šćekić.

Iz komunalne policije najavljuju i rigoroznu kontrolu poštovanja i sprovođenja ove odluke.

"Investitori , odnosno izvodjaci radova su u obavezi da , prije stupanja na snagu propisanog termina zabrane izvodjenje gradjevinskih radova, izvrše neophodne mjere i radnje na zatvaranju, odnosno konzerviranju svojih gradilišta. Takodje je potrebno da prostor oko gradilista, posebno uz javne saobracajnice, ograde čvrstom ogradom na propisan nacin, da izvrše čišćenje i uklanjanje gradjevinakog i drugog otpada sa prostora gradilišta, te da okolni prostor dovedu u čisto i uredno stanje", naglasila je Šćekić.

Za nepoštovanje ove odluke predvidjene su novčanje kazne za pravno lice u iznosu od 500, a za odgovorno lice u pravnom licu 30 eura, a krajnja mjera je pečaćenje objekta.