27-05-2019

Gradnja i pored zabrane

Iako je prema opštinskoj odluci zabrana izvođenja građevinskih radova za ekskluzivnu i prvu zonu u Budvi stupila na snagu 15. maja, danas je na terenu zatečena potpuno drugačija slika.

Gradnja i pored zabrane | Radio Televizija Budva

Na slici se vide radnici koji rade na hotelu na budvanskom šetalištu.

Iz budvanske Komunalne policije i Komunalne inspekcije su najavili rigorozne kontrole, a da li će ovaj izvodjač biti sankcionisan ostaje da vidimo.

Prva zona obuhvata prostor između Jadranske magistrale do obale mora i odnosi se na Stari grad, Gospoštinu, naselje pod magistralom, Zavalu, hotelske komplekse u Bečićima i Rafailovićima, Miločer, Sveti Stefan i ekskluzivnu zonu Petrovcu.

Za graditelje objekata koji se nalaze u drugoj zoni, zabrana gradnje važiće od 1. juna do 15. septembra, dok je za treću zonu ova zabrana na snazi od 15. juna do 15. septembra.

Svi izvođači su obavezni da ispoštuju termine, da zabrane građevinske radove. Oni moraju preduzeti mjere na konzerviranju gradilišta. Potrebno je i da prostore gdje se gradilo posebno ograde čvrstom ogradom i uklone građevinski i drugi otpad, da se prostor dovede u prvobitno stanje.

Fotografiju nam je poslao čitalac našeg Portala.