27-02-2019

Gradnjom hotela sa pet zvjezdica u primorskom regionu do državljanstva

Ministarstvo održivog razvoja i turizma raspisalo je javni poziv za iskazivanje interesovanja za kvalifikovanje projekata na Listu razvojnih u oblasti turizma.

Gradnjom hotela sa pet zvjezdica u primorskom regionu do državljanstva | Radio Televizija Budva

Prijave za iskazivanje interesovanja za kvalifikovanje projekata na Listu razvojnih mogu dostaviti zainteresovani subjekti, uključujući i aplikante za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore, koji zadovoljavaju kriterijume za izgradnju hotela, odnosno mješovitog kompleksa.

“Radi se o kompleksu sa pet zvjezdica u primorskom regionu ili Glavnom gradu ili najmanje četiri zvjezdice u sjevernom ili središnjem regionu, osim Glavnog grada. Za kompleks je neophodan minimum investicije od 15 miliona EUR u primorskom regionu ili Podgorici ili minimum investicije od pet miliona EUR u sjevernom ili središnjem regionu, osim Glavnog grada”, navodi se u pozivu.

Hotel ili mješoviti kompleks bi trebalo da zapošljava najmanje 80 zaposlenih u primorskom regionu ili Podgorici ili najmanje 25 zaposlenih u sjevernom ili središnjem regionu, osim Glavnog grada. Kompleks će imati najmanje 60 smještajnih jedinica u primorskom regionu ili Podgorici ili najmanje 35 smještajnih jedinica u sjevernom ili središnjem regionu osim, Glavnog grada.

Ministarstvo je raspisalo javni poziv u skladu sa odlukom o kriterijumima, načinu i postupku izbora osobe koja može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore.

“Ispunjenost uslova iz odluke, pod kojima će se određeni projekat kvalifikovati na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma utvrđuje Ministarstvo održivog razvoja i turizma, na osnovu dostavljene dokumentacije kojom se dokazuje njihova ispunjenost”, navodi se u pozivu.

Prijave se mogu slati na adresu Ministarstva održivog razvoja i turizma do 31. decembra 2021. godine.