22-09-2014

Gubio svijest zbog batina u budvanskoj policiji?

Protiv policajca Dragoslava Popovića pokrenut je disciplinski postupak zbog prebijanja Podgoričanina Vaska Lukačevića u stanici budvanske policije prije nešto više od mjesec dana, saznaju Vijesti.

Gubio svijest zbog batina u budvanskoj policiji? | Radio Televizija Budva

Prema nezvaničnim informacijama, Lukačević je u noći između 10. i 11. avgusta sa tri prijatelja došao u stanicu policije u Budvi, kako bi prijavio krađu.

Na prijavnici zgrade policije u tim trenucima nalazio se policajac Popović, koji im je kazao da sačekaju.

Nakon nekog vremena došlo je do verbalnog konflikta između Popovića i Lukačevića, poslije čega se dogodio i sporni fizički napad.

Navodno je povod za prebijanje bilo to što se Podgoričanin oglušio na riječi policajca, koji je iznerviran tim postupkom počeo da ga udara u predjelu glave.

Prema tvrdnjama očevidaca, Lukačević je u napadu zadobio povrede glave i bubne opne, usljed čega je u jednom trenutku i izgubio svijest.

Službenici Interventnog voda morali su da intervenišu i razjarenog kolegu odvedu do kancelarije, kako bi se smirio. Incident je zabilježio video nadzor stanice policije.

Lukačević je nakon incidenta potražio pomoć u zdravstvenoj ustanovi, gdje su mu konstatovane povrede bubne opne i poglavine.

On je protiv Popovića podnio krivičnu prijavu, po kojoj je radila i Unutrašnja kontrola.

Nakon što je nalaz o incidentu završen, rukovodstvo policije je suspendovalo Popovića do završetka postupka protiv njega.

Načelnik CB Budva je takođe spise predmeta sa ljekarskom dokumentacijom Lukačevića dostavio i Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije.