01-04-2021

HG Budvanska rivijera: Prve goste očekujemo u maju, a ukoliko mjere dozvole i ranije

Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ je svoje poslovanje u potpunosti uskladila sa mjerama i protokolima propisanim od strane nadležnih državnih institucija, a tiču se prevencije i zaštite zdravlja zaposlenih i svih gostiju koji borave u našim hotelskim i ugostiteljskim objektima, saopšteno je portalu RTV Budva iz HG "Budvanska rivijera"

HG Budvanska rivijera: Prve goste očekujemo u maju, a ukoliko mjere dozvole i ranije | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala/ Hotelski kompleks Slovenska plaža

Poznato je da HG "Budvanska rivijera" ranim organizovanim dolascima gostiju tradicionalno otvara ljetnju turističku sezonu u Budvi.

Kada će hoteli početi sa radom, kada se stići prvi gosti, kakav je booking za ovo ljeto, da li će se mijenjati cjenovna politika i kakve zdravstveno sanitarne mjere će važiti u hotelima, pitanja su na koja za Portal RTV Budva odgovara Jelena Kaluđerović, menadžer za odnose s javnošću i marketing u HG " Budvanska rivijera".

Kada počinju sa radom hoteli Budvanske rivijere?

Hotel Palas u Petrovcu počinje sa radom 8. aprila, a danas (1. aprila) otvorena je Gradska kafana hotela Mogren u skladu sa najnovijim mjerama Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Za sada još uvijek nemamo precizno određen datum otvaranja ostalih hotela naše kompanije. Svakodnevno pratimo epidemiološku situaciju i propisane mjere za rad hotelsko ugostiteljskih objekata u našoj zemlji, kao i u zemljama odakle dolaze naši gosti, te ćemo se shodno tome i mi upravljati.


Kada stižu prvi gosti?

Prve goste možemo očekivati u maju, a ukoliko epidemiološka situacija i propisane mjere dozvole, možda već i sredinom aprila.

Kakvo je interesovanje ove godine za ljetovanje u vašim objektima?

Postoji interesovanje za ljetovanje u hotelima HG Budvanska rivijera u nastupajućoj turističkoj sezoni, i to je ono, što u ovako specifičnim okolnostima, zaista raduje i daje određenu dozu optimizma. Svakako, samo interesovanje nije dovoljno ukoliko epidemiloška situacija i mjere nadležnih institucija ne budu išle u prilog normalnom odvijanju turističke sezone.


Foto: HG Budvanska rivijera/ Hotel Palas

Sa kojih tržišta se očekuju gosti?

U zavisnosti od aktuelne situacije i propisanih mjera kako u našoj zemlji, tako i u zemljama iz kojih tradicionalno dolaze naši gosti, ove godine možemo očekivati goste iz regiona, (prije svega Srbije i Bosne i Hercegovine), potom Rusije, Ukrajine, Bjelorusije, a nadamo se dolasku i određenog broja gostiju iz zemalja Evropske unije ukoliko se za to steknu optimalni uslovi.

Kakve će biti cijene smještaja ove sezone i kakve epidemiološke mjere važe za boravak gostiju u hotelima?

Cijene smještaja u našim hotelima biće prilagođene aktuelnoj situaciji na tržištu, a shodno poslovnoj politici naše kompanije. Hotelska grupa “Budvanska rivijera” je oduvijek imala izuzetno dobar odnos “cijena – kvalitet” za sve hotele, te ćemo se takvom politikom voditi i u ovoj sezoni, uz kontinuirano praćenje dešavanja na turističkom tržištu.

U toku je rani booking za boravke u sezoni, koji smo produžili do 30. aprila, a u okviru kojeg je moguće ostvariti 15 % popusta za rezervacije putem našeg web sajta: www.hg budvanskarivijera.com
Takodje smo pripremili i specijalnu proljećnu akciju za boravke u aprilu i maju mjesecu, prije svega u našem hotelu Palas koji svoja vrata otvara 8. aprila.

Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ je svoje poslovanje u potpunosti uskladila sa mjerama i protokolima propisanim od strane nadležnih državnih institucija a tiču se prevencije i zaštite zdravlja zaposlenih i svih gostiju koji borave u našim hotelskim i ugostiteljskim objektima.

Kompanija je dobitnik međunarodne oznake za sigurna putovanja “Safe travels” za svih pet hotela kojima upravlja: Turističko naselje “Slovenska plaža”, hotel Mogren, hotel Aleksandar, hotel Palas i hotel Castellastva. Oznaku “Safe travels” dodjeljuje Svjetski savez za turizam i putovanja (WTCC) kao priznanje destinacijama i turističkim subjektima širom svijeta koji su usvojili globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite, kao važan preduslov za sigurna putovanja.


Foto: HG Budvanska rivijera / Hotel Mogren

Podsjetite nas kako je bilo prije pandemije, tačnije 2019. godine. Kada su stigle prve organizovane grupe gostiju, odakle su bili i kolika je bila popunjenost kapaciteta u predsezoni?

Prve organizovane grupe 2019. godine stigle su tradicionalno u aprilu sa tržišta Francuske i Njemačke.
Popunjenost kapaciteta u predsezoni 2019. godine bila je na veoma visokom nivou, što je u tom trenutku bila još jedna potvrda višegodišnjeg kontinuiranog trenda dobre popunjenosti hotela HG Budvanska rivijera u pred i post sezoni.

J.M.