07-10-2021

Igor Benić: Trudim se da biram drugačije ambijente

Fotograf Igor Benić gostovao je u Jutarnjem programu TV Budva gdje je predstavio nekoliko ciklusa svojih fotografija, a osvrnuo se i na grafički dizajn kojim se takođe uspješno bavi. Igor je svestran u svojim interesovanjima, bavi se i muzikom, a takođe je zaposlen kao snimatelj u Televiziji Budva.



Kako je istakao, fotografiju je spoznao u periodu dok je pohađao Srednju likovnu školu na Cetinju, smjer grafički dizajn.



On je predstavio aktuelni ciklus crno-bijelih fotografija, a govorio je i o umjetničkoj fotografiji, za koju se posebno zainteresovao kada je izvjesan vremenski period boravio u inostranstvu.






“Imao sam sreću da sam sa svojih 25 godina, nakon završetka studija, otišao u Belgiju, u jednu renomiranu umjetničku rezidenciju koja me je pozvala da predstavljam Crnu Goru kao umjetnik, što je bila velika čast. Ja sam tamo imao odriješene ruke što se tiče mog izražavanja. Imao sam slobodu da biram i lokacije na kojima fotografišem. To je bilo veliko iskustvo koje me mnogo naučilo, a usput je bilo i koncertne fotografije”, rekao je Benić i dodao da se koncertnom fotografijom bavio pretežno posjećujući muzičke festivale u Crnoj Gori.

Naš kolega na koncertima preferira da ne fotografiše samo aktere na bini, već iz mase pokušava da uhvati energiju izvođača i publike. Kada su u pitanju portreti, za Igora je, pored ostalog, karakteristično da više voli da radi u eksterijeru nego enterijeru.




Foto: Printscreen/RTV Budva

M.S.