29-03-2023

IJZ: Registrovano 58 novih slučajeva infekcije, tri iz Budve

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 58 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije zabilježen nijedan smrtni slučaj povezan sa kovid infekcijom.

IJZ: Registrovano 58 novih slučajeva infekcije, tri iz Budve | Radio Televizija Budva

Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom utorka završile analizu i dostavile rezultate za 624 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 22, Nikšića osam, Pljevalja sedam, Bara i Herceg Novog po četiri, Budve tri, Berana, Bijelog Polja i Danilovgrada po dva, i po jedan iz Andrijevice, Kotora, Mojkovca i Ulcinja.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za utorak je iznosio 9,29 odsto.

“Tokom utorka IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.814.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 73 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 443.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 289.927.

U Podgorici je aktivno 206 slučajeva zaraze koronavirusom, Nikšiću 77, Budvi 24, Herceg Novom 19, u Tivtu i Baru po 16, Pljevljima 15, Kotoru 13, Bijelom Polju 11, Beranama deset, na Cetinju devet.

U Danilovgradu je aktivno sedam slučajeva infekcije koronavirusom, u Ulcinju i Andrijevici po pet, Rožajama i Mojkovcu po tri, Plužinama dva i u Tuzima i Plavu po jedan.

U Gusinju, Kolašinu, Petnjici, Šavniku i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom.