27-03-2023

IJZ: Registrovano 75 novih slučajeva, dva iz Budve

U Crnoj Gori je, tokom vikenda, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 75 novih slučajeva infekcije.

IJZ: Registrovano 75 novih slučajeva, dva iz Budve | Radio Televizija Budva


Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom tokom vikenda završile analizu i dostavile rezultate za 736 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 29, Nikšića 21, Pljevalja pet, Herceg Novog tri i po dva sa Cetinja, iz Budve, Danilovgrada, Tivta i Ulcinja.

U Andrijevici, Baru, Beranama, Kolašinu, Kotoru, Plužinama i Tuzima registrovan je po jedan novi slučaj infekcije.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih tokom vikenda je iznosio 10,19 odsto.

“Tokom vikenda IJZ-u je prijavljen jedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminuli je iz Rožaja star 65 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.814.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 74 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 458.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 289.794.

U Podgorici je aktivno 212 slučajeva zaraze koronavirusom, Nikšiću 86, Budvi 24, Baru 17, Herceg Novom 16, Pljevljima 15, Bijelom Polju i Tivtu po 14, Kotoru 12, na Cetinju deset.

U Ulcinju je aktivno sedam slučajeva zaraze koronavirusom, Andrijevici i Danilovgradu po šest, Beranama i Rožajama po četiri, Mojkovcu tri, Plužinama i Tuzima po dva, a u Kolašinu, Petnjici, Plavu i Šavniku po jedan slučaj.

U Gusinju i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.