15-06-2024

IJZ: Značaj vakcinacije protiv malih boginja, zauški i rubele za zaposlene u predškolskim ustanovama

Epidemiolozi IJZCG u saradnji sa predstavništvom Unicefa u CG i uz podršku Vlade Republike Koreje održali su predavanja u predškolskim ustanovama na temu: "Značaj vakcinacije protiv malih boginja, zauški i rubele za zaposlene u predškolskim ustanovama", saopšteno je iz Instituta.


Foto: IJZ

Kako navode, predavanja su bila usmjerena na podizanje svijesti, načine prevencije i kontrolu širenja zaraznih bolesti, posebno u kolektivima kao što su predškolske ustanove.

Ukupno je održano 36 predavanja, od čega je 18 održano u predškolskim ustanovama, a 18 online. Predavanjima je prisustvovalo ukupno 809 zaposlenih, od kojih je 405 prisustvovalo uživo, dok je 404 zaposlenih predavanja pratilo online.

Zaposleni su dobili jasne smjernice o tome kako treba postupati u slučaju pojave epidemije, uključujući izolaciju, dezinfekciju i komunikaciju sa zdravstvenim vlastima.

Sprovedene aktivnosti imaju za cilj da unaprijede javno zdravlje i bezbjednost u predškolskim ustanovama, te doprinesu boljoj informisanosti i pripremljenosti zaposlenih za potencijalne zdravstvene izazove.

(IJZ)