24-01-2024

Info dani o zaštiti kulturnih dobara počinju sjutra

Ministarstvo kulture i medija pozvalo je vlasnike kulturnih dobara, nosioce nematerijalne baštine i druga zainteresovana lica, da prisustvuju Info danima sa predstavnicima Uprave za zaštitu kulturnih dobara i JU Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore.


(Foto: Ministarstvo kulture i medija)

Kako navode iz ministarstva, Info dani biće održani 25, 26. i 27. januara u prostorijama tog vladinog resora, Ulica Njegoševa broj 83.

Sjutra će, od 10 do 11 sati, biti održan Info dan za opštine južne regije, u petak za opštine srednje regije a u ponedjeljak za opštine sjeverne regije.

Iz Ministarstva podsjećaju da su 20.12.2023. godine raspisali Javni poziv za dostavljanje predloga projekata i programa za Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2024. godinu.

Oni su tada kazali i da će se tokom trajanja Javnog poziva organizovati Info dani za zainteresovane strane po regijama opština (južna, središnja i sjeverna regija), u saradnji sa predstavnicima Uprave za zaštitu kulturnih dobara i JU Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore.

(RTCG)