29-10-2019

Inspekcija kaznila dvije trgovačke radnje u Budvi

Tržišna inspekcija kaznila je dvije trgovačke radnje u Budvi sa ukupno 2,4 hiljade eura, zbog nepoštovanja zakonskih odredbi da se trgovina ne može obavljati nedjeljom.

Inspekcija kaznila dvije trgovačke radnje u Budvi | Radio Televizija Budva

"U oba slučaja, inspektori su zbog počinjenog prekršaja izrekli novčane kazne i to kompaniji u iznosu od hiljadu eura i odgovornoj osobi 200 eura. Za obje firme, ukupni iznos kazne je bio 2,4 hiljade eura", navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Pored novčane kazne za počinjeni prekršaj, inspektori su u oba slučaja zatvorili prodajne objekte za period u kojem rad nije dozvoljen.

Iz Uprave su saopštili da je Tržišna inspekcija u nedelju obavljala inspekcijski nadzor nad primjenom propisane obaveze iz Zakona o unutrašnjoj trgovini da se trgovina ne može obavljati nedjeljom.

"Nadzorom su obuhvaćeni svi objekti u kojima se obavlja trgovina na veliko i malo, u svim opštinama. Nadzor je organizovan tokom cijelog dana. Počeo je u ranim noćnim satima, sa subote na nedjelju, i trajao 24 sata", dodaje se u saopštenju.

U sjedištu Tržišne inspekcije u Podgorici organizovan je rad dežurnog inspektora, koji je tokom dana, putem telefona, primao prijave i odgovarao na pitanja građana.

"Rezultati nadzora govore da je propisana norma u velikoj mjeri ispoštovana, jer su na cijeloj teritoriji Crne Gore u 24-satnom nadzoru evidentirana ukupno dva subjekta nadzora u prekršaju", zaključuje se u saopštenju.




Izvor: Mina