29-12-2022

Inspekcije izrekle prekršajne naloge u iznosu od 13,3 hiljade EUR

Turistička, radna i sanitarna inspekcija tokom vikenda su, u udruženim akcijskim kontrolama ugostiteljskih objekata, izrekle prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 13,3 hiljade EUR.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Iz Uprave za inspekcijske poslove (UiP) saopštili su da su inspekcije tokom vikenda vršile akcijske kontrole ugostiteljskih objekata u Podgorici.

Kako su kazali, turistička i sanitarna inspekcija vršile su kontrolu u 15 ugostiteljskih objekata, dok je radna inspekcija izvršila osam kontrola.

“Takođe, turstički inspektori su kontrolisali ugostiteljske objekte i u Tuzima i Danilovgradu, pri čemu su izdali jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i imali jedno ukazivanje na nepravilnost”, naveli su iz UiP-a na Fejsbuku /Facebook/.

Kako su rekli, sanitarna inspekcija je u toku 15 kontrola utvrdila 13 nepravilnosti, koje se odnose na rad osoba bez sanitarnih knjižica.

“Tom prilikom izrekla je 13 prekršajnih naloga u iznosu od po 500 EUR za pravno lice i 13 prekršajnih naloga u iznosu od po 200 EUR za odgovorno lice u preduzeću”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je turistička inspekcija u toku 15 kontrola utvrdila 11 nepravilnosti, koje se odnose na kršenje zabrane upotrebe duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru.

Turistička inspekcija je, kako su kazali iz UiP-a, izrekla sedam prekršajnih naloga u iznosu od po 500 EUR za pravno lice, kao i sedam prekršajnih naloga u novčanom iznosu od po 100 EUR za odgovorno lice u preduzeću.

Iz UiP-a su rekli da je turistička inspekcija podnijela i četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Oni su kazali da je radna inspekcija u toku akcije izvršila osam kontrola, pri čemu je utvrdila pet nepravilnosti i podnijela pet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

“UiP će i u predstojećim prazničnim danima sprovoditi akcije tog tipa, u nastojanju da sve procese poslovanja uvede u legalne tokove”, navodi se u saopštenju.

(Mina)