08-04-2020

Ivan Zvicer: Prva sezona na strani opravdala je moja očekivanja

Ivan Zvicer bio je bitan faktor OK Budva u osvajanju duple krune prošle sezone. Nakon fantastičnih partija u završnici i dva domaća trofeja, 21-ogodišnji primač servisa debitovao je za reprzentaciju Crne Gore. Zatim se, kao internacionalac, okušao u srpskom "Mladom radniku" iz Požarevca gdje je posljednjih mjeseci pružao dobre igre.

Ivan Zvicer: Prva sezona na strani opravdala je moja očekivanja | Radio Televizija Budva

"Desetka" Požarevljana

Foto: Privatna arhiva

Kao član superligaša iz Požarevca, Zvicer se dokazao i van Crne Gore. Po tome će takmičarska 2019/20 sigurno biti značajna za njega. OK Mladi radnik je, uoči prekida sportskih aktivnosti koji je stupio na snagu zbog koronavirusa, zauzimao visoko četvrto mjesto na tabeli lige koja okuplja deset ekipa.

"Prva sezona za mene na strani, od koje sam očekivao dosta. Utisci su stvarno odlični, opravdala su se neka moja očekivanja koja sam imao prije samog početka. Samim tim i ja sam zadovoljan, jer znam da sam napravio dobar korak naprijed", kaže u razgovoru za naš portal mladi crnogorski odbojkaš, zvanično najbolji u prošloj godini.

"To mi je najveće individualno priznanje koje sam dobio u karijeri i ostaće najdraže. Svakako su tome najviše doprinijele moje partije u "Budvi" protekle sezone, ali napravio bih grešku ako ne bih pomenuo klub u kojem sam naučio prve odbojkaške elemente "Volley Star" iz Nikšića, kao i "Budućnost" iz Podgorice u kojem sam proveo, ako mogu tako da kažem, najbitnije godine za jednog sportistu", ističe Zvicer.


Foto: OSCG

Najbolji odbojkaš sa predsjednikom OSCG Cvetkom Pajkovićem

Kako je rekao, ostvarila mu se želja da nakon duple krune sa "Budvom" napusti Crnu Goru, a to je značajno i za svakog sportistu željnog napretka i novih izazova u karijeri. Ivan Zvicer dobro se snašao u Superligi Srbije.

"Požarevac je odbojkaška sredina. U tom gradu smo jedina ekipa koja igra Superligu u nekom sportu I samim tim smo, ako mogu tako da kažem, u centru pažnje. Publike ima,to su uglavnom zaljubljenici u ovaj sport koji vec duže prate "Mladi radnik", uz naravno mlađu generaciju navijača. Klub dugo godina funkcionise na isti način, uz naravno neke promjene. Trude se da igrač ima sve u svakom trenutku, koliko je to moguće", kazao je on.

Odbojkaške prilike u susjednoj zemlji su takve da glavnu riječ vodi velikan sa ovih prostora OK Vojvodina, za koju su nekad igrali i jugoslovenski reprezentativci rođeni u Crnoj Gori poput Vušurovića i Bateza. Sadašnji član Novosađana je libero naše reprezentacije Nikola Lakčević, ali i iskusni Miloš Nikić, inače Budvanin koji je nastupao za selekciju Srbije. Većina preostalih sastava približno su jednakog kvaliteta i u takvoj konkurenciji nije bilo lako doći do plasmana u Mini ligu i do zone plej-ofa.


Foto: Privatna arhiva

U akciji

Prvi dio prvenstva je, kako priča Ivan Zvicer, bio dosta težak, i prošao je u upoznavanju ekipe i stvaranja pobjedničkog duha.

"Dobro smo se snašli i upisali neke nama bitne pobjede. U nastavku smo imali izmjene u ekipi, zamjenu prvog trenera, što se pokazalo kasnije kao pravi potez. Odmah na startu drugog dijela smo vezali nekoliko pobjeda, i kasnije nastavili u tom ritmu koji nas je doveo do ove pozicije na tabeli", rekao je prošlogodišnji član OK Budva.

On sada čeka šta će o daljem toku takmičenja odličiti Odbojkaški savez Srbije i u skladu sa tim prilagođavaće planove.

Kaže da bi, nakon uspješnog debija na Igrama malih zemalja, volio da se ponovo okuša kao reprezentativac.

U razgovoru za portal RTV Budva osvrnuo se i na to kako provodi ove pandemijske dane.

"U samoizolaciji sam već 20 dana. Nije lako nama sportistima koji smo navikli na toliku fizičku aktivnost, i onda se zatvorimo u četiri zida, ali naravno moramo se pridržavati svega što trenutna situacija u svijetu nalaže. Po tom pitanju ću biti kratak, samo poštujte šta nadležni državni organi zahtijevaju od nas građana, bolje se strpiti jedan period, provoditi to vrijeme sa porodicom. Kad se sve ovo završi imaćemo vremena da nadoknadimo izgubljeno", istakao je igrač požarevačkog "Mladog radnika".

Ukoliko godine pred nama iznjedre još talenata poput ovog momka iz Nikšića, odbojka u našoj zemlji zasigurno će, nakon istorijskog plasmana seniora na prvenstvo Evrope, doživljavati dalju ekspanziju.

M.S.