26-06-2016

Ivančević: Hvala za svaki minut izvinjenja, no što ćemo sa sezonom i turistima?

Ivančević: Hvala za svaki minut izvinjenja, no što ćemo sa sezonom i turistima? | Radio Televizija Budva

"Izvinjenje ministra Brajovića ne znači ništa. Osim što podsjeća na zapise iz spomenara, objašnjenje i izvinjenje ministra saobraćaja je neozbiljno, neodgovorno i neprihvatljivo.

Pošto je dosadašnji dio sezone bio ugrožen nedopustivim i neodgovornim kašnjenjem na radovima na putnom pravcu Cetinje-Budva, kada je sve "završeno" krajem juna, ministar Brajović ima obraza da uputi nekakvo petparačko izvinjenje! Treba li to da znači da je time sve završeno i da nemamo što više o ovome da pričamo?

U vladi u kojoj postoji elementarna komunikacija i saradnja između resora, svih ovih sedmica i mjeseci, dok su građani i turisti u oblacima prašine čekali po sat i po da pređu tri stotine metara u "metropoli crnogorskog turizma", ministar tog istog turizma i održivog razvoja je izdržao da ne reče ni riječ ili da upita svog kolegu zaduženog za saobraćaj što će biti sa turističkom sezonom i nezadovoljnim turistima?

Pošto turistički ministar ne haje, a saobraćajni ministar upućuje prazna izvinjenja, koja samo dodatno vrijeđaju one koje imaju veze sa turističkom privredom, ostaje mi da upitam:

Prvo, ko je odgovoran što su radovi kasno počeli, kasno završeni, a bili obavljani tako da je izazvan kolaps saobraćaja?

Drugo, da li bi ministar Brajović bio ljubazan da nam obezbijedi prevod svoje slavne izjave na engleski, francuski, njemački, španski, turski, japanski, kineski, albanski, italijanski, švedski, norveški, mađarski, ruski, ukrajinski i portugalski? To nam je potrebno da bi turistički radnici i hotelijeri proslijedili to izvinjenje njihovim partnerima, agencijama i turistima, koji su uživali u "svakom minutu kašnjenja"? Za jezike sa bivših jugoslovenskih prostora - snaći ćemo se sami.

I, treće: misli li zaista ministar Brajović da je ovo način da se okonča jedna neodgovorna i neprofesionalna rabota, iz koje je proistekla direktna šteta za turizam naše zemlje, državni budžet da ne pominjemo?

Cijenio bih da dobijemo odgovore na ova pitanja. Ako ne može ministar saobraćaja, možda mu može pomoći ministar turizma?", navodi se u saopštenju koje potpisuje Dragan Purko Ivančević, nosioc izborne liste "Cdu i građani: Volimo Budvu".