08-07-2017

Ivanović: Budvanska vlast obećala pobjede, a dobili smo podjele

Arogantno ponašanje sa hvalospjevima o sopstvenim navodnim uspjesima, postalo je, nažalost, prepoznatljivo ponašanje nove lokalne vlasti u Budvi, istakla je predsjednica odborničkog kluba Crnogorske u SO Budva i predsjednica Programskog savjeta Crnogorske Anđela Ivanović.

Ivanović: Budvanska vlast obećala pobjede, a dobili smo podjele | Radio Televizija Budva

Ona je kazala da se,vjerovatno, na taj način pokušava prikriti odustanak od najvažnijih izbornih obećanja ove političke grupacije, predvođene Demokratama.

"Ipak je teško prikriti da smo umjesto obećane depolitizacije u lokalnoj upravi dobili kontinuitet u strogo partijskom zapošljavanju. Odgovorni i stručni profesionalci su zaobiđeni, a odgovorna mjesta su zauzeli najpovjerljiviji partijski kadrovi. Kriterijumi za dodjelu privremenih lokacija bili su gotovo identični kao i kod prethodne vlasti, jer je zbrinjavano sopstveno biračko tijelo. Nedostatak kreativnosti i odsustvo drugačijeg modela funkcionisanja lokalne samouprave u odnosu na prethodnu vlast, najubjedljivije govori o nastavku lošeg kontinuiteta i nedostatku dobrih ideja", naglasila je Ivanović.

Prema njenim riječima, svakodnevno hvalisanje o poštovanju Zakona ne zaslužuje poseban komentar jer je valjda najnormalnije očekivati da opštinski funkcioneri poštuju Zakone u svom radu.

"Koliko su ovakve poruke politikanske najbolje nam svjedoči sjećanje, jer je i bivša vlast papagajski ponavljala da je zakonito funkcionisala, a na kraju je funkcionisala iz Spuža. Svojim političkim izjavama, aktuelna vlast čini sve da održi političku napetost i time održava ozbiljne društvene podjele u Budvi, zanemarujući da je slogan predvodnika upravo te vlasti "Pobjede, a ne podjele". Osim produbljivanja postojećih podjela u gradu, stalnim artikulisanjem napetosti pokušavaju se prikriti brojne slabosti u funkcionisanju lokalne vlasti i njenih javnih preduzeća. Lokalna vlast u Budvi čini najveću grešku jer sebe stalno upoređuje sa svojim prethodnicima, zanemarujući pritom da je njihovo obećanje građanima bilo, da će biti potpuno drugačiji od ranije vlasti. Nažalost, kontinuitet u nedostatku stručnosti, profesionalizma, odgovornosti i politizaciji svega i svačega je vidljiv svim građanima Budve, pa i onim najdobronamjernijim", istakla je Ivanović.

Kako je naglasila, iz Crnogorske jasno poručuju lokalnoj vlasti da se iskorak mora tražiti u potpunom diskontinuitetu sa ranijom vlašću, u drugačijem modelu funkcionisanja, u novim poslovnim idejama i planovima.

"Neophodno je upoređivanje sa uspješnim i dokazanim modelima funkcionisanja lokalne zajednice iz uspješnih država i društava, a ne sa prevaziđenim i otuđenim modelima sa naših prostora. Lako je priznati da je sve uspjeh, ako se poređenje pravi sa ranijom DPS vlašću, ali relativan, nedovoljan i bez vrijednijih rezultata, koji su Budvi tako neophodni", zaključila je predsjednica odborničkog kluba Crnogorske u SO Budva i predsjednica Programskog savjeta Crnogorske Anđela Ivanović.