27-05-2021

Ivanović: Matura pod znakom pitanja, čekamo upute ministarstva i IJZ-a

U gradu su se ovih dana proširile spekulacije na temu mature 2021. godine, ali kako je za naš portal kazao dirketor SMŠ "Danilo Kiš", Ivan Ivanović one nemaju nikakve veze sa zvaničnim stavom škole, koja još uvijek čeka upute Ministarstva zdravlja i IJZ-a.

Ivanović: Matura pod znakom pitanja, čekamo upute ministarstva i IJZ-a | Radio Televizija Budva

"Moramo da čekamo njihovu odluku i dok ne budu oni zvanično odobrili veća javna okupljanja mi ne možemo da zakažemo matursko veče", kazao je Ivanović.

On je izrazio iskreno žaljenje zbog situacije budući da zna da je matura važan datum u životu učenika završne godine.

"Potrudićemo se da čim dobijemo pozitivan signal, organizujemo matursko veče. Za nas je krajnji rok za organizaciuju maturske večeri do 13. juna, već poslije toga počinju upisi i prijemni ispiti i djeca neće biti tu. Svakako bar nedjelju dana ranije moramo znati kako bi obezbijedili sve što im je potrebno. Poslaćemo dopis ministarstvu gdje ćemo ih zamoliti da nas što prije obavijeste o tome, jer ukoliko to ne bduemo znali u par narednih dana, teško da će doći do organiazcije", kazao je on.

SMŠ "Danilo Kiš", ove će godine po prvi put organizovati izradu godišnjaka, za učenike završene godine, koji će ukoliko do mature ipak ne dođe poslužiti kao svojevrsna alternativa i uspomena na završnu godinu.

D.P