25-06-2014

Izabrani novi članovi Upravnog odbora AmCham Montenegro

U okviru redovne sjednice Generalne skupštine Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) održane u hotelu Ramada, izabrana su dva nova člana Upravnog odbora.

Izabrani novi članovi Upravnog odbora AmCham Montenegro | Radio Televizija Budva

Na pozicije guvernera bez portfelja sa dvogodišnjim mandatom izabrani su izvršni direktor kompanije „Sava Montenegro“, gdin Nebojša Šćekić, i izvršna direktorica kompanije „Philip Morris Montenegro“, gđa Svetlana Vuksanović. Njihov mandat će stupiti na snagu 1. avgusta, 2014. godine. Upravni odbor AmCham broji ukupno sedam članova, koji će nastaviti sa sproviđenjem aktivnosti kako bi unaprijedili poslovni ambijent i privukli strane investicije u Crnu Goru, u skladu sa misijom AmCham Montenegro.

Pored održanih izbora za mjesta u Upravnom odboru, inicijativa AmCham Komiteta za društveno odgovorno poslovanje za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini predstavljena je u okviru dnevnog reda Skupštine. Ova inicijativa se realizuje u saradnji sa Crvenim Krstom Crne Gore, čiji su predstavnici održali prezentaciju stanja na terenu i predstavili prisutnima spisak potreba u ugroženim područjima. Cilj inicijative je prikupiti donacije u robi od članica AmCham Montenegro, u zavisnosti od djelatnosti kompanija, kako bi pomogli da se proces oporavka porodica i njihovih domova što prije ostvari.

Na sjednici su takođe predstavljene dosadašnje realizovane aktivnosti AmCham Montenegro, kao i aktivnosti planirane za naredni period. Izvršni direktor AmCham Montenegro, gdin Edin Seferović, informisao je prisutne o radu komiteta, aktivnostima umrežavanja, kao i o novim članicama. "Sa ponosom želim da vas informišem da broj članica AmCham-a, njene aktivnosti, kao i uticaj, raste u kontinuitetu. Naši komiteti efikasno komuniciraju stavove naših članica relevantnim donosiocima odluka, kako bi unaprijedili uslove za poslovanje. Taj uticaj se osjeća na raznim nivoima. Zadovoljstvo nam je da pređemo u novu fazu proširenja i doprinesemo stvaranju atraktivnijeg biznis ambijenta u Crnoj Gori.“ kazao je gdin Seferović.

Podsjećamo Vas da je Američka privredna komora u Crnoj Gori je počela sa radom u novembru 2008. godine i kao dio mreže takvih privrednih komora širom svijeta, ima cilj da bude jedan od vodećih promoter biznisa u Crnoj Gori. Američka privredna komora je posvećena unapređenju međusobne saradnje i prijateljstva Crne Gore i Sjedinjenih Država kroz trgovinu, investicije i ekonomski razvoj. Američka privredna komora teži promociji američkih komercijalnih interesa kao i interesa međunarodnih, lokalnih i drugih modernih kompanija koje zastupaju koncept odgovornog korporativnog društva i dijele njegove vrijednosti.