09-02-2021

Izdavaoci privatnog smještaja da se prijave do 1. marta za turističke vaučere

Ministarstvo ekonomskog razvoja pozvalo je izdavaoce privatnog smještaja da se do 1. marta prijave za učešće u realizaciji turističkih vaučera za prosvjetne i zdravstvene radnike.


Foto: N.D./ portal RTV Budva

Mjera koja se odnosi na dodjelu turističkih vaučera prosvjetnim i zdravstvenim radnicima i podršku izdavaocima privatnog smještaja kreirana je u okviru novog paketa podrške za građane i privredu.

„Ova mjera će se sprovesti kroz dvije faze. Prva se odnosi na poziv izdavaocima privatnog smještaja za apliciranje, a druga na proceduru izdavanja i korišćenja vaučera“, saopštili su iz Ministarstva.

Pravo učešća u realizaciji te mjere imaju pojedinci koja posjeduju rješenje o upisu u Centralni turistički registar za pružanje usluga smještaja u sobama, turističkim apartmanima i stanovima odnosno kućama za iznajmljivanje turistima.

Dokumentacija koju su svi zainteresovani obavezni da dostave dostupna je na sajtu Ministarstva.

Zahtjevi se mogu dostaviti preporučenom poštom na adresu Ministarstva, ili predajom arhivi tog resora. Zahtjevi se mogu dostaviti i putem mejla prijave@mek.gov.me.

Prijave koje ne ispunjavaju formalno-pravne uslove će biti odbijene.

Vlada je u okviru novog paketa mjera podrške donijela odluku da se svim zdravstvenim i prosvjetnim radnicima dodijele turistički vaučeri u vrijednosti do 200 EUR, koji se mogu iskoristiti do 1. jula.

Turistički vaučeri validni su samo za registrovani privatni smještaj.

Vlasniku privatnog smještaja biće uplaćen novac po osnovu turističkog vaučera deset dana nakon realizacije aranžmana, prenosi Mina business.