12-12-2014

Izložba Bojane Popović i Romane Pehar

U galeriji Marko K. Gregović u Spomen domu Crvena komuna u Petrovcu, 12. decembra 2014. (petak) sa početkom u  18h u biće otvorena izložba pod nazivom "Crteži" mladih slikarki Bojane Popović iz Budve i Romane Pehar iz Kotora.

Izložba Bojane Popović i Romane Pehar | Radio Televizija Budva

Umjetnice će se predstaviti sa ciklusom crteža rađenih tehnikom tuš i pero na papiru i olovka na papiru. Svoje radove su izlagale na grupnim izložbama i umjetničkim projektima u Crnoj Gori i Americi. Ovo je njihova prva samostalna izložba.
Izložba će trajati do kraja decembra 2014.

Romana Pehar
Rođena je 1992.godine u Kotoru.  Završila je osnovne studije slikarstva na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi prof. Bana Sekulića. Studijski je boravila dva semestra na Humbolt State University u Kaliforniji. Dobitnica je  nagrade Fakulteta likovnih umjetnosti „Jovana Karadžić- Anita Bućin“ za 2011.god. za crtež-studiju i nagrade FLU za najbolju sliku 2013/2014. godine.

Bojana Popović
Rođena je 1990. godine na Cetinju. Završila je osnovne studije slikarstva na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi prof. Dragana Karadžića. Studijski je boravila dva semestra na East Teneesee State University u Tenesiju. Dobitnica je nagrade FLU za naljbolju sliku 2013/2014. godine.