02-02-2015

Izložba slikara Ivice Aranđusa

Izložba slikara Ivice Aranđusa | Radio Televizija Budva

Novinsko izdavačko preduzeće (NIP) ART-PRESS iz Budve, početkom februara, počeće sa bogatim programom, ovogodišnjih kulturnih manifestacija.

Tokom ove godine, biće organizovano 15 samostalnih, tri zajedničke izložbe slika, i dvije medjunarodne likovne kolonije. One će okupiti, oko 70 renomiranih akademskih slikara iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, BiH, Hrvatske, Bugarske, Turske, Grčke, Rusije i Njemačke, kazao je Pavićević.

Ovogodišnja likovna sezona u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, počeće u četvrtak, 5. februara, otvaranjem samostalne izložbe slika akademskog slikara Ivice Arandjusa iz Tivta, koji poslednjih godina živi i stvara u Njemačkoj. Te večeri, predstavnik galerije QUEEN, uručiće poklon umjetničke slike, najredovnijim posjetiocima izložbi u ovoj galeriji, tokom prošle godine.

Kao i prošle, ove sezone, u Budvi i Bečićima, biće organizovane dvije medjunarodne likovne i jedna vajarska kolonija.

U okviru izdavačke djelatnosti, planirano je objavljivanje pet knjiga domaćih autora, a biće organizovano i nekoliko informativno-propagandnih kampanja, za jedan broj kulturnih i privrednih manifestacija u Crnoj Gori, saopštio je u ime NIP ART-PRESS iz Budve, novinar i publicista Ranko Pavićević.