19-09-2023

Izvučen autobus, dvoje poginulih u nesreći na Obzovici

Najmanje dvije osobe stradale su u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Cetinje - Budva kada je došlo do slijetanja autobusa firme "Papović" sa kolovoza u provaliju dugu 15 metara, saopštili su iz Uprave policije.


Printscreen: RTCG

Na mjestu nesreće su predstavnici tužilaštva, kao i pripadnici policije, hitne pomoći i vatrogasne službe. U autobusu je bilo više od 30 putnika. U toku je pretraga terena. Iz KCCG saopštili su da su četiri osobe vitalno ugrožene, i nakon zbrinjavanja transportovane u KCCG. Elevator koji je stigao iz Podgorice izvukao je autobus iz provalije. Iz podgoričke Službe zaštite i spašavanja saopštili su Portalu RTCG da ispod autobusa nije pronađeno više tijela, kako se ranije strahovalo.

Šef operative Službe zaštite i spasavanja Cetinje Marko Popović kazao je medijima da su poziv dobili oko 12: 11 minuta.

"Na lice mjesta izašle su dvije posade sa devet ljudi. Animirana je cijela služba. Zatražilii smo pomoć od kolega iz Budve i Cetinja. Na terenu je bilo 24 vatrogasca", rekao je Popović.

Dodao je da je 17 osoba povrijeđeno i dovedeno je u cetinjsku bolnicu, sedmoro osoba je bez povreda, jedna osoba prevezena je u KCCG a dvije osobe su poginule.

"To su brojke za sada. Čeka se elevator iz Podgorice da podigne autobus da vidimo ima li tijela ispod", saopštio je Popović.

Autobusom je upravljao Nikšićanin N.S., a kartu od Nikšića do Kotora jutros su kupile četiri osobe. Vozač je hospitalizovan, a od njega će biti uzeta izjava o okolnostima nesreće. Kako saznajemo, ne isključuje se ni mogućnost da bude lišen slobode.

Iz OKC-a Uprave policije su nam kazali da se detalji nesreće još utvrđuju.

"Danas u 12:10 sati, sletio je autobus na putu između Budve i Cetinja", kazali su nam iz OKC-a.

Autobus firme "Papović" trebalo je da prevozi putnike na relaciji Nikšić - Podgorica - Cetinje - Budva - Kotor.

Autobus je iz Nikšića krenuo u 9:44 časova.


Izvor: Portal RTCG