26-02-2015

Jadranski samit o nafti i gasu 10. i 11. marta u Budvi

Prvi Jadranski samit o nafti i gasu, koji ima za cilj da ispita aktuelne mogućnosti i izazove u oblasti nafte i gasa u Jadranskom regionu, biće održan 10. i 11. marta 2015. godine u Budvi.

Jadranski samit o nafti i gasu 10. i 11. marta u Budvi | Radio Televizija Budva

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, predviđeno je da Jadranski samit o nafti i gasu ministarstvima i državnim institucijama pruži platformu za ostvarivanje kontakta sa stranim i lokalnim investitorima u cilju prikazivanja mogućnosti iz oblasti nafte i gasa dostupnih u regionu, sa posebnim akcentom na Crnu Goru, Hrvatsku i Albaniju.

Na samitu će govoriti ministar ekonomije dr Vladimir Kavarić, visoki zvaničnici iz zemalja regiona, kao i predstavnici naftne industrije iz Evrope i svijeta.

"Program je koncipiran tako da ispita aktuelne mogućnosti, kao i izazove u oblasti nafte i gasa u Jadranskom regionu, pokušavajući da pronađe rješenja za uspješan i održivi razvoj. Program će pokriti regulatorni okvir, finansiranje, infrastrukturu i servisne usluge neophodne za podršku funkcionisanju i razvoj ove industrije", kazali su u Ministarstvu ekonomije.

Kako su dodali, predstojeći Jadranski samit biće prilika da sve zemlje regiona u interakciji sa međunarodnom zajednicom nafte i gasa predstave šta region Zapadnog Balkana ima da ponudi, kao i da razgovaraju o izazovima sa kojima se ova industrija u svom razvoju mora suočiti.

Organizator samita je Global Events Partner, specijalizovani organizator međunarodnih događaja koji okupljaju poslovne zajednice iz oblasti nafte i gasa.