21-06-2014

Jamiroquai pravi humanitarnu žurku za Balkan

Program EXIT fondacije EXIT AID za pomoć ugroženima od katastrofalnih poplava u Srbiji, BIH i Hrvatskoj, u saradnji sa Opštinom Budva iDukley Gardens, a uz podršku Vlade Republike Srbije i Vlade Crne Gore, kao i Nacionalne Turističke Organizacije Crne Gore i Turističke organizacije Budve, 16. i 17. jula, u okviru SEA DANCE FESTIVALA u Budvi, organizuje u ekskluzivnom kompleksu Dukley Gardens veliki VIP humanitarni deo Sea Dance festivala pod nazivom BE HUMAN!

Jamiroquai pravi humanitarnu žurku za Balkan | Radio Televizija Budva

Prvi dan, 16. jula VIP posjetioce Dukley Gardens očekuje dnevna žurka pod nazivom BE HUMAN HOSTED BY EXAMPLE – special Sunset DJ SET. Sea Dance festival priprema koktel i VIP dnevnu žurku uz kupanje na prelijepoj plaži Dukljanskih vrtova. Čuveni britanski reper Example, poznat po svom humanitarnom radu, ispratiće ovaj vreli julski dan specijalnim DJ setom skovanim za zalazak Sunca, da bi kasnije tokom noći sa bendom nastupio na glavnoj bini Sea Dance festivala.

Vrhunac ovog ekskluzivnog humanitarnog VIP projekta desiće se dan kasnije 17. jula, sa početkom u 21h, koje će obilježiti velika svjetska zvijezda i vodeće ime Sea Dance festvala – Jamiroquai, i to u vidu specijalnog DJ seta sa Jay Kay-em kao domaćinom večeri. Događaj pod nazivom BE HUMAN HOSTED BY JAMIROQUAI predstaviće ni manje ni više nego svemirskog kauboja i poznatog svjetskog muzičara, koji dva dana ranije, 15. jula nastupa na glavnoj bini Sea Dance festivala i koji je odlučio da na crnogorskom primorju bude za sve vrijeme trajanja morskog dijela EXIT Avanture!

Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala, ovim povodom je izjavio: “Društvena odgovornost je duša EXIT festivala i upravo zato, EXIT fondacija je nakon katastrofalnih poplava koje su u maju ove godine zadesile Srbiju, BIH i Hrvatsku osnovala program EXIT AID za pomoć najugroženijim područjima, a saradnjom sa mnogobrojnim fondacijama i prijateljima ostvarila zapažene rezultate. Događaj u Dukljanskim vrtovima tokom Sea Dance festivala biće najznačajniji do sada, kada će dve svetske zvezde, Jamiroquai i Example, napraviti humanitarnu žurku za zemlje regionai na taj način skrenuti pažnju svetske javnosti da problemi sa posledicama poplava nisu rešeni i da će ugroženima trebati pomoć u dužem vremenskom periodu. Zahvalni smo prijateljima u Crnoj Gori, pre svih Opštini Budva i Dukljanskim vrtovima, što su prepoznali potrebu za pomoć ugroženima, i punom snagom i srcem podržali ovu inicijativu.”

VIP Humanitarni događaj BE HUMAN biće održan 16. i 17. jula u okviru luksuznog kompleksa DUKLEY GARDENS u Budvi i biće dostupan samo za vlasnike GOLD i PLATINUM VIP ulaznica za SEA DANCE festival.

GOLD VIP po cijeni od 200 EUR uključuje:
- Ulaz na sva tri dana SEA DANCE festivala na Jazu i pristup Dukley VIP Lounge-u u okviru Sea Dance festivala
- Ulaz na humanitarne večeri BE HUMAN HOSTED BY JAMIROQUAI i BE HUMAN HOSTED BY EXAMPLE
- Sea Dance koktel dobrodošlice

PLATINUM VIP po cijeni od 1000 EUR (za dvije osobe) uključuje /IZUZETNO LIMITIRAN BROJ:
- Ulaz na sva tri dana SEA DANCE festivala na Jazu i pristup Dukley VIP Lounge-u u okviru Sea Dance festivala za dvije osobe
- Ulaz na humanitarne večeri BE HUMAN HOSTED BY JAMIROQUAI i BE HUMAN HOSTED BY EXAMPLE za dvije osobe
- Sto, večera i šampanjac za dvoje, pristup PLATINUM terasi restorana Dukley Gardens

GOLD VIP ulaznice moći će da se kupe na prodajnim mjestima EXIT festivala u Crnoj Gori, dok će PLATINUM VIP ulaznice moći će da se nabave samo putem Hipotekarne banke, dok se više informacija može dobiti na broj telefona +38267/ 638868 ¬¬¬.

Kompletna dobit od prodaje GOLD I PLATINUM VIP ulaznica za Sea Dance festival namijenjena je za pomoć ugroženima od poplava u Srbiji, BIH i Hrvatskoj.

Prikupljena sredstva biće uplaćena na poseban žiro račun Opštine Budva namijenjen ugoroženima od poplave. Opština Budva je u proteklom periodu već koordinirala i sprovela niz aktivnosti koje objedinjuju sva preduzeća, čiji je ona osnivač i veliki broj privrednih društava i privatnih preduzetnika sa teritorije grada. Iz budžetske rezerve Opština je opredijelila iznos od 50.000 eura, a svi odbornici u lokalnom parlamentu donijeli su odluku da u humanitarne svrhe doniraju majsku zaradu.

Jay Kay je sa svojim bendom društveno aktivan već dugi niz godina. Među brojnim akcijama kojima se pridružio bio je zapažen koncert 2009. kada su učestvovali u prikupljanju novčanih sredstava za oboljelog dečaka Maxwell McKnight-a, zalaganje za demokratiju u Burmi, kao i borba protiv eksploatisanja životinja u svrhe zabave. Elliot John Gleave, poznatiji kao EXAMPLE takođe je posvećen humanitarnom radu. Pored toga što je ambasador za Teenage Cancer Trust, program koji se fokusira na potrebe tinejdžera i mladih oboljelih od raka, on je 2013. godine posjetio Indiju tokom kampanje "Drop4drop" u cilju uvođenja svježe vode, kada je i donirao pumpu za vodu ljudima iz regije Kadapa.