20-03-2024

Javna rasprava o Nacrtu Strateškog plana Opštine Budva danas i sjutra u skupštinskoj sali

Na osnovu Odluke Vlade Crne Gore o upozorenju Skupštini opštine Budva, glavni administrator Opštine Budva utvrđuje Program javne rasprave o Nacrtu Strateškog plana Opštine Budva za period od 2024. do 2028. godine.


Foto: portal RTV Budva/arhiva

U vezi sa tim upućen je javni poziv građanima opštine Budva, mjesnim zajednicama, stručnoj javnosti, omladinskim organizacijama, pravnim licima i svim drugim zainteresovanim licima da uzmu učešće u javnoj raspravi i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta Strateškog plana razvoja Opštine Budva 2024-2028.

Javna rasprava će se održati dana 20. i 21. marta u skupštinskoj sali Opštine Budva u intervalu od 8 do 15:30h.

"U toku javne rasprave zainteresovani subjekti mogu primjedbe i sugestije podnijeti: u pisanoj formi na adresu: Opština Budva, glavni administrator, Trg sunca br. 3 ili na e-mail adresu: nevenka.jovovic@budva.me, te neposredno na javnoj raspravi", navodi se u dopisu koji potpisuje glavna gradska administratorka Opštine Budva, Nevenka Božović Jovović.

Kako se navodi u dopisu, konsultativna grupa za izradu Strateškog plana razmotriće prispjele primjedbe i sugestije, nakon čega će sačiniti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi najkasnije do 22. marta.

"Program održavanja javne rasprave i javni poziv za učešće u javnoj raspravi, biće objavljen preko Lokalnog javnog emitera Radio Televizija Budva doo, na internet adresi www.budva.me. na web stranici Službe glavnog administratora i na oglasnoj tabli Opštine Budva. Nacrt Strateškog plana razvoja Opštine Budva 2024-2028 biće objavljen na internet adresi Opštine Budva www.budva.me", stoji u dopisu.