28-03-2024

Javna tribina i promocija monografije „Manastiri i crkve u Paštrovićima sa osvrtom na turizam” doc. dr Miška Rađenovića početkom aprila u Petrovcu

Javna tribina i promocija monografije „Manastiri i crkve u Paštrovićima sa osvrtom na turizam” doc. dr Miška Rađenovića, biće održana u petak, 5. aprila, u hotelu „Palas” u Petrovcu, saopšteno je iz Turističke organizacije opštine Budva.


Foto: TOB

Kako navode, javna tribina počeće u 14.30 časova, a podrazumijevaće dvije panel diskusije: „Strategija turizma – sadašnjost i budućnost” i „Aktuelna problematika razvoja turizma na lokalnom nivou”. Učesnici panela biće istaknuti predstavnici Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Fakulteta za biznis i turizam iz Budve, Nacionalne turističke organizacije, lokalnih turističkih organizacija opština Rožaje, Cetinje i Budva, Instituta za biologiju mora i turističke privrede Budve.

Zatim će, kako ističu, uslijediti promocija monografije „Manastiri i crkve u Paštrovićima sa osvrtom na turizam” od 19.00 časova, nakon koje će biti održan i kulturno-zabavni program, nastup učenika OŠ „Miško Srzentić”, uz degustaciju tradicionalne hrane i piće.

Naučni rad i monografija autora Miška Rađenovića jedan je od projekata koji je Komisija za odabir projekata valorizacije kulturne baštine na teritoriji opštine Budva izabrala na osnovu Javnog poziva Turističke organizacije opštine Budva iz 2022, a koji se odnosio na raspodjelu sredstava za realizaciju projekata valorizacije kulturne baštine, arheološka istraživanja, konzervatorske i restauratorske radove, rekonstrukciju i promociju kulturnih dobara na teritoriji opštine Budva.

„Cilj ovog projekta je bio revitalizacija paštrovske pokretne i nepokretne kulturne baštine, kao i mogućnosti razvoja savremenih vidova turizma na teritoriji Paštrovića”, istakao je doc. dr
Miško Rađenović.

Partner na projektu bilo je i Udruženje Paštrovića, koje je ujedno i izdavač monografije, zaključuje se u saopštenju.