23-04-2024

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom obilježilo međunarodni Dan planete Zemlje

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore već tradicionalno obilježava Dan planete Zemlje u saradnji sa nevladinim sektorom, te su tim povodom, u saradnji sa NVO “Zelena mreža - Green Net” iz Budve i NVO Udruženje roditelja, djece i omladine sa teškoćama u razvoju, “Zrak Sunca” iz Herceg Novog, realizovane ekološke akcije, saopšteno je iz tog preduzeća.


Foto: JPMD

Kako navode, NVO “Zelena mreža - Green Net”, u saradnji sa JPU “Ljubica V. Jovanović - Maše” i Komunalnim preduzećem Budva, je organizovalo akciju sadnje nekoliko sadnica mediteranskog bilja, likovnu radionicu na temu “Čuvajmo našu obalu i more” u Budvi.

Takođe, u opštini Herceg Novi, NVO Udruženje roditelja, djece i omladine sa teškoćama u razvoju “Zrak Sunca” organizovalo je akciju u saradnji sa osnovnim školama “Milan Vuković”, “Dašo
Pavičić”, “Ilija Kišić “ i “Orjenski bataljon”, predškolskom ustanovom “Naša Radost”, te djecom Dječijeg doma “Mladost” iz Bijele.


Foto: JPMD

Pored toga, kako ističu u saopštenju, realizovano je čišćenje i uređenje plaža, igrališta i parka u zoni morskog dobra, organizovan je maskenbal sa plesnim koreografijama, te izložba radova učenika na temu “Srećno dijete u srcu Planete”.


Foto: JPMD

NVO “Naša akcija” iz Kotora ovaj dan planira da obilježi 2. maja, te pozivaju sve ljubitelje prirode da se pridruže ovoj akciji, zaključuje se u saopštenju.