01-05-2023

Jedriličari Galiole osvojili drugo mjesto u klasi 4 na Tivatskoj regati

Jedriličari novoosnovanog kluba Galiola iz Budve, Stefan Mitrović, Zoran Martinović i Marin Rađenović proteklog vikenda nastupili su na takmičenju Tivatska regata UNA Montenegro Cup koja je po 18. put održana u susjednom gradu i tom prilikom osvojili drugo mjesto u klasi 4.


Foto: JK Galiola

Bio je to premijerni zvanični nastup jedriličara kluba koji je nedavno osnovan u našem gradu, a kako je Rađenović kazao za portal RTV Budva članovi JK Galiola plovili su krtašem od 7.9 metara.

"Iako nismo očekivali mnogo vjetra na sami dan takmičenja, ipak je bilo svega. Jačeg vjetra, refula, pa slabog vjetra, bukvalno svega što čini jedrenje pravim uživanjem. Mitrović i Martinović su vrsni moreplovci, pa za njih bilo koji uslovi nisu predstavljali problem. Nismo se nadali nagradi, s obzirom da nemamo regatnog iskustva i da smo kasnije prošli start, ali ipak uspjeli smo osvojiti drugo mjesto", izjavio je Rađenović.



Dio atmosfere iz Tivta, Izvor: JK Galiola/Facebook

Regata koju u Tivtu tradicionalno organizuje JK Delfin, okupila je jedriličare u klasama krstaša, ojedrene barke, Hobie Cat, jedrilice J70, Optimisti ILCA klase.

Na takmičenju je učestvovalo više od 200 jedriličara i 68 jedrilica.


M.S.