28-05-2020

Jelušić: Vjerujem da ćemo formalizovati većinu koju imamo

Na danas održanoj press konferenciji, predsjednik OO DPS Budva Predrag Jelušić, uoči sjutrašnjeg zasijadanja lokalnog parlamenta, istakao je da vjeruje da će biti u prilici da formalizuju većinu koju, kako je rekao, u ovom trenutku imaju.



"Ona je iskazana kroz većinsko rapsoloženje građana Budve i većinu odbornika koje imamo u ovom trenutku, a to je 17 odbornika", smatra Jelušić.

Osvrnuo se i na dešavanja oko pripreme zasijedanja lokalnog parlamenta.

"Vjerovali smo da to može biti organizovano na sasvim drugačiji način, primjereniji Budvi, ali nemamo ništa protiv ako je neko procijenio da na ovaj način treba organizovati skupštinu. Naši odbornici će sjutra u punom kapacitetu ići na svoje radno mjesto i mi očekujemo da će oni koju si u organizovali skupštinu sjutra obvezbijediti potpune radne i civilizovane uslove da svi odbornici sjutra mogu da se izjasne na osnovu inicijativa odnosno zakazanih tačaka dnevnog reda."

Na pitanje da li će prisustvovati sjedicama u 12 i 14 sati, koje su, podsjećamo, predviđene za raspravu o inicijativama za smjenu predsjednika Opštine Carevića i Skupštine opštine Radovića, Jelušić odgovara:

"S obzirom da smo mi potpisnici i jedne i druge incijative, pogotovo ove druge, za smjenu predsjednika lokalnog parlamenta, mi ćemo se odgovorno ponijeti prema potpisanim inicjativama", poručio je.

Jedna od aktuelnih tema je i da li će odbornik DPS-a Gojko Ljubanović glasati za smjenu prvog čovjeka Opštine i šefa parlamenta.

"Naravno da ću glasati za smjenu i Carevića i Radovića. Stav svake opozocije, a to smo mi u gradu, je da smatramo da oni nisu vodili grad kako treba, ovo nije ničija prćija i da ste vi predsjenik svih građana a ne samo onih koji su vas izabrali za predsjenika Opštine i Skupštine. A o svemu ćemo popričati sjutra, vrlo direktno i otvoreno", istakao je Ljubanović.

Kako je dodao, na njega nisu vršeni pritisci.

"Moja partija baštini građansku, multietničku, multinacionlanu i prije svega evropsku Crnu Goru kojoj ja pripadam, i svi ovi odbornici, i tako ću se tako ponašati dokle god ona kroz svoj program bude i djelovala", poručio je on.

Predsjednik OO DPS Budva Predrag Jelušić ističe da je došlo vrijeme da se formira nova vlast.

"Vlast koja će biti efikasnija, predanija poslu, predanija javnom interesu i onome što je ključno, a to je da se rade projekti javne infrastrukture i svi oni projekti koji su bili obećanje onih koji su još uvijek na vlasti", rekao je on.

Kako podvlači, aktuelna garnitura nije uradila ništa kada su u pitanju predizborna obećanja i prioritetni projekti. To su, prema njegovim riječima: rješenje problema parkinga u centru grada sa spratnim garažama, austrijski put u Petrovcu koji će se privesti tur namjeni, restuiranje komplente tvrđave Mogren u tur svrhe,
oživljavanje Starog grada tokom cijele godine, kružni tok na Svetom Stefanu, završetak petrovačkog šetališta, iseljavanje TV Budve na drugu lokaciju, javne garaže na više lokacija u Budvi, tunel kroz brdo Topliš, izgradnje šetališta na Grđevici, četiri trake bulevarskog tipa od semafora do TQ plaze i dalje prema "Avali".

Prokomentarisao je i jučerašnju krivičnu prijavu budvanskog DF-a, koja je, između ostalog, podnijeta protiv njega i pojedinih odbornika lokalnog parlamenta iz redova DPS-a, gdje im se na teret stavlja prekrajanje izborne volje i udruživanje u orgnaizovanu kriminalnu grupu.

"Bilo bi dobro da gospoda to argumentuju. Da to ne ostane samo prazno slovo na papiru i maštovita šema. Bilo bi dobro da sve te činejnice poslože i da to sve dokažu. Znate, mašta na Balkanu često puta je veoma kreativna. Neka presaviju tabak i sve argumente i činejnice procesuiraju prema svim onim organima koji su za to nadležni, ne moraju od toga praviti medijske spektakle i teatre", kazao je Jelušić.