03-06-2020

Jokić: Ministarka Pribilović u Budvi nastavila ono što je radila u Kotoru

Ministarka Suzana Pribilović, članica OO DPS Budve poslednjih dana u Budvi nastavila je ono što je prošle godine radila u Kotoru, stavljajuću svoje ministarstvo i Vladu Crne Gore u funkciju opštinskih odbora DPS-a, po potrebi, navodi se u saopštenju koje potpisuje član Predsjedništva Demokrata Vladimir Jokić.

Jokić: Ministarka Pribilović u Budvi nastavila ono što je radila u Kotoru | Radio Televizija Budva

Saopštenje prenosimo integralno:

Kada je to potreba DPS-a, ministarka je hitra da reaguje i da sastavi neistinite akte i saopštenja kojima one koji štite ustav i zakone Crne Gore proglašava za prestupnike.

Ministarka je uspjela odmah da odgovori na upit RTCG na pitanja koja nisu u njenoj nadležnosti, ali zato kada DPS otvoreno i javno krši zakone u Kotoru, spremna je da ćuti godinu dana, kako bi opštinski odbor DPS-a u Kotoru ostvario svoje interese.

U avgustu mjesecu prošle godine Mnistarstvu javne uprave smo poslali zahtjev za vršenje inspekcijskog nadzora u opštini Kotor, nakon čega smo poslali i niz urgencija. Nikada, ni na jednu od njih, Ministarstvo nije odgovorilo, niti je zaustavilo kršenje zakona u Kotoru. Podsjetićemo cjelokupnu javnost da je nakon nezakonitog postavljenja pajser predsjednika opštine Željka Aprcovića, isti imenovao vršioce dužnosti sekretara sekretarijata i direktora, protivno svim zakonskim propisima. Ministarka i upravna inspekcija svo vrijeme ćute i ne dostavljaju informaciju podnosiocima inicijative, čekajući da se okončaju konkursi kako bi ova lica stekla zakonsko pravo za obavljanje svojih poslova.

Istine radi, ponovićemo još jednom. Zakon predviđa da vršioc dužnosti mora biti lice zaposleno u organima opštine koje ispunjava uslove za to mjesto, a tek ako takvog lica nema može se imenovati neko van organa. Svi imenovani funkcioneri su van organa, dok neki od njih ne ispunjavaju ni elementarne uslove za pozicije koje pokrivaju. Pored toga, barem dva lica koja su danas u radnom odnosu u opštini Kotor su koristila funkcionerske nadoknade radi sticanja uslova za penziju, pa su opet nakon toga nezakonito primljeni u organe uprave. Još jednom ćemo javno pitati ministarku:

- da li je iko od vršilaca dužnosti sekretara i direktora bio zaposlen u organima uprave u Kotoru na dan imenovanja u skladu sa zakonom?
- da li svi funkcioneri u Kotoru imaju položen državni ispit za rad u organima lokalne uprave?
- da li lica koja su primala funkcionersku naknadu do sticanja uslova za penziju mogu da budu
radno angažovana u opštini u kojoj su to pravo ostvarili?
- da li je upravna inspekcija donijela zapisnik po ovom pitanju?

O tome da svako od ovih lica nezakonito obavlja po više funkcija, u kakvom su srodstvu, kako su cijele familije preuzele opštinu, kako su kumovi koji obavljaju po više funkcija, a krivično su gonjeni, angažovani po ugovoru o djelu ćemo obavjestiti crnogorsku javnost!

Ministarka Pribilović na ono što je njen posao ćuti jer je dobila nalog opštinskog odbora DPS Kotor da ćuti, kao što je ovih dana dobila nalog OO DPS Budva da govori što joj se kaže, postajući tako jedan od najkorisnijih džuboks ministara Vlade Crne Gore.

Ministarki Pribilović bi bilo mnogo pametnije, da umjesto što se bavi onim što joj nije posao u Budvi, počne da radi svoj posao i interveniše u Kotoru. U Crnoj Gori su nekada pisani primjeri čojstva i junaštva, a djelovanje Suzane Pribilović bi moglo da posluži za primjere neznanja i beščašća.