30-03-2021

Joko Popović: Realizacija investicija zavisiće od priliva novca

Budžetom Opštine Budva, koji je u 2021. godini planiran u iznosu 32,8 miliona eura, za investicione aktivnosti opredijeljeno je 10 miliona 32 hiljade i 134 eura.

Joko Popović: Realizacija investicija zavisiće od priliva novca | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

"Najznačajnija investicija u ovoj godini biće izgradnja hidrostanice Lazi kojom će se znatno poboljšati vodosnabdijevanje u naseljima Lazi i Podostrog. Vrijednost ovog projekta je 900 hiljada eura", kazao je Joko Popović, sekretar Sekretarijata za investicije u Opštini Budva.

Pandemija korona virusa odrazila se na ovogodišnji budžet za investicione aktivnosti koji je skoro 50 odsto manji u odnosu na 2019. godinu kada je na raspolaganju bilo 17 miliona eura.

"Od početka godine realizovano je nekoliko značajnih investicija poput proširenja i asfaltiranja ulice i parkinga u naselju Adok. Završena je i saobraćajnica Čelobrdo- Ograđenica, a ove investicije su realizovane iz sredstava budžeta od prošle godine, istakao je Popović gostujuću u jutarnjem programu TV Budva.


Foto:arhiva portala

“Jedan od najznačajnijih investicionih projekata u ovoj godini je već počeo da se realizuje, a to je hidrostanica Lazi. Radovi su započeti prije mjesec, urađeni su iskopi, sve se odvija planiranom dinamikom. Vrijednost ove investicije kojom ćemo poboljšati vodosnabdijevanje Laza i sela Podostrog je 900 hiljada eura”, kazao je Popović.


Foto : arhiva portala

Realizacija planiranih projekata zavisiće od priliva novca u opštinsku kasu.

“Kolege u sekretarijatu su vrijedno radili u prethodnoj godini i dosta projekata je završeno i čeka svoju realizaciju koja zavisi od priliva sredstava. U narednom periodu prioritet je igralište u Bečićima, sanacija osnovnih škola, te objekta JU Muzeji i galerije. Već su izabrani izvođači radova i čeka se usvajanje plana javnih nabavki, kazao je Popović.

Radio Televizija Budva uskoro na novoj adresi



Foto: arhiva portala

Budžetom za ovu godinu izdvojeno je 19 hiljada eura za izradu projektne dokumentacije za poslednji sprat Akademije znanja i njegovog stavljanja u funkciju za potrebe Radio Televizije Budva.

“Krenuli smo u proceduru da realizujemo i taj projekat. Nadam se da ćemo ove godine završiti sve što se tiče projektovanja i biti pripremljeni za sledeću godinu za izvođenje”, najavio je Popović.


J.M.