14-04-2024

Jovanović: Hapšenjem Katnića i Lazovića SDT potvrdilo naše dugogodišnje tvrdnje

Hapšenjem bivšeg Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i visokopozicioniranog službenika Uprave policije Zorana Lazovića, Specijalno državno tužilaštvo je potvrdilo naše dugogodišnje tvrdnje da su institucije sistema ogrezle u kriminalu i korupciji, kazao je predsjednik Skupštine opštine Budva, Nikola Jovanović.



Foto: SO Budva

On je kazao da je prethodna vlast DPS-a funkcionisala po sistemu povezane hobotnice i sprege politike, državnih institucija i organizovanog kriminala.

"Kao neko ko je bio žrtva politički montiranog procesa koji je Milivoje Katnić po nalogu DPS pokrenuo protiv nas koji smo se borili protiv Mila Đukanovića i koji je u farsičnom suđenju trajao sedam godina, mogu da kažem da je pravda spora ali dostižna i da kad tad sustigne oni koji su zloupotrebljavali službeni položaj u lične i političke svrhe", istakao je Jovanović.

Ocijenio je da je država u kojoj se hapse bivša predsjednica Vrhovnog suda, direktor Uprave policije, predsjednik Privrednog suda, specijalni tužioci, službenici policije i državni funkcioneri očigledno funkcionisala po sistemu tijesne sprege organizovanog kriminala, korupcije i nepotizma.

"Zbog toga je veoma važno uspostaviti demokratske principe na svim nivoima i birati na odgovorne funkcije pojedince sa visokim moralnim, etičkim i profesionalnim principima, čistih ruku i namjera, koji će raditi u opštem interesu i isključivo na osnovu zakona", zaključio je Jovanović.