30-11-2021

Jovanović optimističan: U kontrolisanim uslovima moguć doček na otvorenom

Predsjednik Udruženja ugostitelja Budve Aleksandar Jovanović saopštio je da ne vidi razlog zašto bi kovid potvrda bila neophodna za odlazak u restoran ili kafić, ako ona nije potrebna za lokalne samouprave, javne ustanove i Vladu Crne Gore. Očekuje da će ipak biti omogućen organizovan doček Nove godine na otvorenom, u kontrolisanim uslovima.

Jovanović optimističan: U kontrolisanim uslovima moguć doček na otvorenom | Radio Televizija Budva

On je u Jutarnjem programu TVCG kazao da se osjećaju diskriminisanim, pozivajući sve da se vakcinišu kako bi svi imali jednaka prava.

Jovanović je rekao da je situacija takva kakva jeste, i da joj se ugostitelji, koji su inače uvijek prvi na udaru, prilagođavaju.

“U Crnoj Gori imamo ispod 60 odsto vakcinisanih ljudi, pa je malo problem kad dođe gost u loka, a vi morate da mu kontrolišete kovid propusnicu, a onome koji je nema da mu kažete da mora da napusti lokal”, rekao je Jovanović.

Kad je riječ o javnom dočeku Nove godine, Jovanović kaže da se pripremaju i nadaju da će to ipak biti moguće jer opada broj oboljelih u Crnoj Gori.

“Smatramo da u kontrolisanim uslovima, gdje bi trgovi bili ograđeni, i gdje bi se kontrolisale kovid potvrda, može da se organizuje doček”, rekao je Jovanović.