02-04-2019

JP "Mediteran reklame" preuzelo ingerenciju nad 15 bilborda

JP Mediteran reklame je preuzelo ingerenciju nad 15 bilborda koji se nalaze na magistralnim dionicama prema Petrovcu i Cetinju, iako odluku o gazdovanju i pravnu regulativu donosi Direkcija za saobraćaj.

JP

Preduzeće koje gazduje reklamnim prostorom na teritoriji budvanske opštine, angažovalo je geodetsku službu koja je na terenu odredila mikrorelacije na kojima su po DUP-u postavljeni objekti za oglašavanje, rekao je direktor Mediteran reklama, Blažo Rađenović.

"Usmeni razgovori sa Direkcijom saobraćaja su u toku. Sa njihove strane nije bilo pismenog izjašnjavanja. Očekuju se dogovori oko vremenskog roka i doba preuzimanja lokacija i prostora za koje ja smatram da nama pripadaju. Posebno na osnovu odluke koja je donešena na Skupštini Opštine Budva, a ona decidno kaže da se radi o kompletnoj teritoriji", istakao je Rađenović.

On istiiče da su Mediteran reklame nad bilbordima dobile samo ingerenciju, a da su oni i dalje ostali vlasništvo pojedinaca.

"Dobili smo ingerenciju, što znači da ih možemo ukloniti, izbrisati ili nastaviti sa naplatom reklamne komunalne takse. Ima dosta pojedinaca i firmi koje godinama unazad nikome nijesu plaćale nikakvu nadoknadu ili taksu za postavljanje tih obejkata, koristili su ovaj višegodišnji sukob Direkcije i Mediteran reklama i na neki način bili privilegovani", zaključio je Rađenović.

On je ovaj slučaj uporedio sa nelegalnim graditeljima u Budvi.