30-04-2024

JP Morsko dobro, 22. aprila obilježilo međunarodni Dan Planete Zemlje

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, već tradicionalno ovaj datum obilježava u saradnji sa nevladinim sektorom.

JP Morsko dobro, 22. aprila obilježilo međunarodni Dan Planete Zemlje | Radio Televizija Budva

Tim povodom, u saradnji sa NVO “Zelena mreža - Green Net” iz Budve i NVO Udruženje roditelja, djece i omladine sa teškoćama u razvoju, “Zrak Sunca” iz Herceg Novog realizovane su ekološke akcije.

U opštini Budva, NVO “Zelena mreža - Green Net” je u saradnji sa JPU “Ljubica V. Jovanović - Maše” i Komunalnim preduzećem Budva, organizovalo akciju sadnje nekoliko sadnica mediteranskog bilja, likovnu radionicu na temu “Čuvajmo našu obalu i more”.
Na samom kraju druženja mališani su izrecitovali pjesmicu posvećenu reciklaži i zaštiti životne sredine.



U opštini Herceg Novi, NVO Udruženje roditelja, djece i omladine sa teškoćama u razvoju, “Zrak Sunca” organizovalo je akciju u saradnji sa osnovnim školama “Milan Vuković”, “Dašo Pavičić”, “Ilija Kišić “ i “Orjenski bataljon”, predškolskom ustanovom “Naša Radost”, te djecom Dječijeg doma “Mladost” iz Bijele.

U okviru pomenute akcije realizovano je čišćenje i uređenje plaža, igrališta i parka u zoni morskog dobra, organizovan je maskenbal sa plesnim koreografijama, te izložba radova učenika na temu “Srećno dijete u srcu Planete”.

NVO “Naša akcija” iz Kotora, ovaj dan planira da obilježi 02.05.2024. godine, pa ovim putem pozivamo sve ljubitelje prirode da se pridruže ovoj akciji.