18-02-2023

JPDM: Trajektna linija Kamenari-Lepetane saobraćaće noćas od 22 do 6 sati

U cilju blagovremenog i tačnog informisanja, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obavještava javnost da će trajektna linija Kamenari-Lepetane saobraćati noćas od 22 do 6 časova ujutru zbog svečanosti „Dana mimoze“ u Herceg Novom.


Foto: JPMD

Kako su naveli, od sjutra pa nadalje trajekt će saobraćati u periodu od 6 do 22 časa.

"Prevoz putničkih vozila i putnika je besplatan u periodu do uspostavljanja saobraćaja u punom kapacitetu. Prevoz trajektom nije moguć za teretna vozila i autobuse, koji se preusmjeravaju na put Bokokotorskim zalivom. Angažovan je trajekt „Vasilije“ koji je privredno društvo „Briv construction“ doo iz kotora ustupilo Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore na korišćenje u cilju zaštite javnog interesa, kao i nesmetanog i kontinuiranog obezbjeđivanja linijskog prevoza putnika i vozila na relaciji Kamenari-Lepetane. javno preduzeće ovom prilikom iskazuje veliku zahvalnost vlasnicima, izvršnom direktoru i zaposlenima u privrednom društvu „Briv construction“ doo iz Kotora što su prepoznali složenost nastale situacije i izašli u susret građankama, građanima i javnom preduzeću kao društveno odgovorno preduzeće", kazali su iz Morskog dobra.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom poziva zaposlene u doo „Pomorski saobraćaj“ koji su angažovani za obavljanje djelatnosti pomorskog i priobalnog prevoza putnika, da prijave za radno angažovanje u Morskom dobru počevši od ponedjeljka, 20. februara, neposredno na arhivi tog javnog preduzeća ili na e-mail adresu jpmdcg@t-com.me.

"Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom se ovim putem zahvaljuje svim korisnicima trajektnog prevoza na liniji Kamenari-Lepetane na iskazanom strpljenu i obavještava ih da će u roku do 45 dana koji je utvrđen Zaključkom Vlade Crne Gore, uspostaviti održivo i funkcionalno odvijanje prevoza putnika i vozila na ovoj trajektnoj liniji", zaključili su u saopštenju.