26-04-2024

JPU „Ljubica Jovanović Maše” danas obilježava Dan vrtića

Program počinje u Mediteranskom sportskom centru u 16.30h.


Foto: portal RTV Budva/arhiva

JPU Ljubica V. Jovanović Maše danas proslavlja Dan vrtića, a o tome je za Jutrom iz Budve govorila pedagoškinja Viktorija Blagojević.

Kako je kazala, imaju i dodatni povod da se raduju jer su, u okviru organizacije određenih centara izvrsnosti, tokom prethodnih mjeseci radili na projektu reciklaže.

"Napravili smo jedan trajni poligon, kod nas u dvorištu vrtića. Imali smo i mnogo aktivnosti i radionica sa roditeljima koji su, zajedno sa djecom, od recikliranih materijala pravili muzičke instrumente, razne druge predmete i učestvovali u radu sa našom dječicom i vaspitačima", istakla je Blagojević.


Blagojević, Printscreen: YouTube/RTV Budva

Kada je Dan vrtića u pitanju, očekuju dolazak predstavnika Ministarstva prosvjete i inovacija i predstavnika lokalne zajednice, koji će doći da pogledaju prezentaciju u okviru koje će biti sumirane aktivnosti.

Nakon svečanog ručka, program počinje u Mediteranskom sportskom centru u 16:30h.

"Za rođendan našeg Vrtića vaspitačice i djeca su se vrijedno pripremali. Volimo novogodišnju priredbu i Dan vrtića, to je za naš nešto posebno", dodala je Blagojević.

Osvrnula se i na predstojeći upis.

"U posljednjih pet godina, svake godine se upiši 100 mališana više. Prošle godine smo upisali oko 1.600 vrtićana, a ove očekujemo da se taj broj poveća. Jako je važno napomenuti da, iako se trudimo da svima izađemo u susret, a naročito u nekim specifičnim situacijama, nismo u obavezi da upisujemo djecu tokom godine, i apelujemo na roditelje da iskoriste period u drugoj polovini maja i prate našu Facebook stranicu. Opšte je poznato kad je upisa u vrtić, roditelji razmijene informacije i zaista nije potreba nikakva dokumentacija. Ako ne možete da se prijavite elektronski, dođite kod nas u upravu i pomoći ćemo vam da se dijete upiše u vrtić. Sada je trend da se i kada se dijete rodi da se upiše kad napuni godinu dana. Zaista smo prebukirani i ako se to ne završi u periodu zvaničnog upisa poslije bude prilično teško", zaključila je Blagojević.