03-03-2023

Kada će se u Crnoj Gori živjeti bolje? Evo šta kaže vještačka inteligencija

“Da živimo bolje” bila je parola vladajuće stranke u Crnoj Gori prilikom izbora daleke 1998. godine. Od tada je proteklo cijelih 25 godina ili četvrt vijeka a da li zaista živimo bolje kao društvo – ostavljamo vama na ocjenu.

Kada će se u Crnoj Gori živjeti bolje? Evo šta kaže vještačka inteligencija | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Kada ćemo živjeti bolje u odnosu na današnje uslove, pitali smo vještačku inteligenciju, ChatGPT, chatbot koji je zaludio svijet svojim mogućnostima.

Postavili smo mu konkretno pitanje “Kada će se u Crnoj Gori poboljšati životni standard građana?”, a odgovor prenosimo u cjelini:

“Kao AI model, ne mogu sa sigurnošću predvidjeti kada će se poboljšati životni standard građana u Crnoj Gori. To zavisi od mnogih faktora, uključujući ekonomsku situaciju u zemlji, političku stabilnost, međunarodne odnose i druge vanjske uticaje.

Međutim, postoje neki koraci koje vlasti u Crnoj Gori mogu preduzeti kako bi poboljšale životni standard svojih građana. To uključuje poboljšanje poslovnog okruženja, investiranje u obrazovanje i zdravstvo, podsticanje rasta malih i srednjih preduzeća te promociju turizma.

Takođe, važno je rješavati socijalne probleme, poput nezaposlenosti, siromaštva i nedostatka stambenog prostora. Vlasti mogu pronaći kreativna rješenja za te probleme, kao što su ulaganje u javne radove, subvencioniranje stanova i osiguravanje boljih uslova za zapošljavanje.

Ukratko, poboljšanje životnog standarda u Crnoj Gori zahtijeva sveobuhvatni pristup koji uključuje različite sektore društva i zahtijeva dugoročni plan i odlučnost u sprovođenju mjera koje su potrebne da se to postigne.”

Da li ste saglasni s ovim odgovorom i komentarima?

Izvor: Investitor