21-12-2022

„Kakaricka gora“ postigla veoma značajne rezultate

Itekako uspješna godina za Javnu ustanovu za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci “Kakaricka gora”, kaže za Radio Crne Gore direktorica Dijana Milošević.

„Kakaricka gora“ postigla veoma značajne rezultate | Radio Televizija Budva

Foto: Mediabiro

"Na tretmanu imamo 20 klijenata i klijentkinja na rezidencijalnom dijelu tretmana i 16 klijenata i klijentkinja na nerezidencijalnom dijelu tretmana. Eto, za nama vrlo uspješna godina, gdje smo postigli veoma značajne rezultate, kako na polju rehabilitacije, tako i na polju resocijalizacije klijenata i klijentkinja", kazala je Milošević.

Sa korisnicima su, ističe Milošević, prošli kroz razne radionice.

”Ono što mogu da naglasim jeste da smo se i ove godine trudili da unaprijedimo radionice, kako bi naši klijenti i klijentkinje imali veliki izbor različitih radionica, u kojima bi provodili slobodno vrijeme. U saradnji sa “Roteract klubom” Podgorica, a uz podršku Ambasade Republike Njemačke oformljena je nova radionica - muzikoteraprija, gdje će upravo naši klijenti i klijentkinje koji se nalaze na rezidencijalnom dijelu tretmana imati mogućnost da nauče da sviraju određene instrumente i da na taj način razviju novi stil stil života, ali i kako da kroz muziku ispolje svoje osjećanja", navodi Milošević.

Započeli su saradnju i sa različitim državnim institucijama, dodaje Milošević.

”Tako da nam je pri kraju kampanja, gdje u domovima zdravlja Crne Gore postavljamo naše postere u cilju da ljudi koji imaju problem bolesti zavisnosti budu blagovremeno informisani. U prethodnom periodu smo potpisali memorandum o saradnji sa Specijalnom bolnicom u Dobroti”, kazala je Milošević.

Do kraje mjeseca potpisaće memorandum i o saradnji sa ZIKS-om, kaže Milošević.


(Portal RTCG)