26-05-2020

Kako odabrati pravu masku za mobilni?

Iako je ovo pitanje jedno od onih koje spada u kategoriju apsolutno sekundarnih briga u našem životu, nekima je čak i maska za pametni telefon od velikog značaja.


Ilustracija (Foto: Twitter)

Možda vam upravo neki savjeti koje ćete ovdje pronaći pomognu u pronalasku te idealne maske, a ujedno i uštede vrijeme koje bi potrošili na traženje.

Cijena

Mnogima je glavna kategorija kod odabira maske za mobilni upravo cijena. Kao i u svemu, većina ljudi će tražiti optimalni balans cijene i kvaliteta. Internet nam je zato od velike koristi jer možemo pregledati bezbroj trgovina uz samo par klikova miša i kada smo našli što želimo, odabrati najpovoljniju opciju koja se nudi. Najčešće bi se tako odlučili naručiti masku online, putem servisa kao Amazon ili eBay, ali ako možete negdje otići i lično je kupiti, savjetujemo vam da to ipak odradite na taj način.

Ono što je još jedna velika prednost istraživanja putem Interneta jeste činjenica da na velikom broju stranica korisnici sami ostavljaju svoje komentare i recenzije pa se tako na neki način možete indirektno konsultovati s drugima.

Odaberite funkcije koje želite

Razmislite i o ostalim mogućnostima koje želite da vaša maska posjeduje. Na primjer, gotovo svi korisnici tableta i većih mobilnih uređaja biraju masku koja dopušta da se uređaj može rotirati 360 stepeni. Za manje uređaje uglavnom je poželjno da postoji mogućnost držanja uređaja u fiksiranom položaju, recimo za situacije kada gledate neki duži video ili ste na video pozivu s nekim što vam oslobađa ruke.

Koliko vam je zaštite potrebno

Kada birate masku čiji je zadatak prvenstveno da štiti uređaj od udaraca, zapitajte se koliko ste zapravo nespretni bili s vašim prethodnim uređajima i ako dođete do zaključka da vam je znao ispasti pokoji put, definitivno gledajte da maska odrađuje dobar posao zaštite uređaja. U suprotnom, odaberite onu sa standardnim nivoom zaštite jer maska neće puno ili značajno povećati dimenzije vašem uređaju.

Stilske maske

Stilske maske, na primjer kožne, mogu biti izuzetno lijepe vizuelno i odlično "ležati" u džepu. One su odlična alternativa standardnim, a mogu odraditi i odličan posao zaštite uređaja osim ako je riječ o nekom žešćem udarcu ili padu s veće visine. Stilske maske koje sadrže različite vrste folija, mogu svojim otvaranjem uključiti zaslon na modernim pametnim telefonima i to je još jedna situacija u kojoj bi vaš telefon djelovao još modernije. Takođe, veliki broj stilskih maski nudi i razne sitne pregrade, najčešće za novac ili kreditne kartice i lična dokumenta.

Maske po želji korisnika

Ono što bi vjerovatno svako volio imati jeste maska s nekim ličnim uzorkom ili slikom, pravljena samo za potrebe pojedinca. Na sreću, takve maske je takođe moguće izraditi i veći broj korisnika pametnih telefona se odlučuje upravo na tu opciju kako bi personalizovali izgled svog uređaja po svojoj mjeri. Ukoliko ste u mogućnosti, i vi personalizujte svoju masku nekim vama dragim motivom jer znamo da vas većina koristi svoj uređaj na dnevnoj bazi, a ima li šta ljepše nego vidjeti dragu nam sliku čak i kad je mobilni ugašen.


Izvor: Radio Sarajevo